Röda sten – vegetariskt under bron.

Vid hamninloppet, under Älvsborgsbron, ligger ett gammalt pannhus – idag känt som Röda Sten konsthall. Förutom att vara en arena för samtidskonst är den White Guide-omnämnda restaurangen känd för sitt breda utbud av vegetarisk och vegansk mat. På söndagar serveras en populär Meat Free Sunday brunch, i form av en vegetarisk brunchbuffé. Boka gärna bord i förväg, eftersom brunchen är populär.
Röda sten 1, söndag.

Norda Bar & Grill – lyxbrunch i gamla posthuset.

En trappa upp i Clarion Hotel  Post ligger Norda Bar & Grill. Den överdådiga brunchen består av en kall förrättsbuffé, en valfri varmrätt från brunchmenyn och ett dignande dessertbord. Som kuriosa kan berättas av chefskonditorn Patrik Fredriksson har både OS-guld och en Årets konditor-titel i bagaget. Det finns även en "Virgin Mary"-bar, där du själv kan blanda en alkoholfri form av Bloody Mary (eller lägga till för en starkare version). Borsdsbokning rekommenderas.
Drottningtorget 10, lördag och söndag.

Hagabadet – brunch och bad i Haga.

De första simtagen på Hagabadet togs redan 1876 och det simmas, yogas och slappas för fullt här än idag. På helgerna serveras en populär brunch med en förkärlek till havets goda, men även kött, vegetariskt och flera rawfood-alternativ. Närproducerat och ekologiskt är i fokus och några exempel är att all fisk är grönlistad eller MSC-märkt, majskycklingen kommer från Berchshills gård i Munka-Ljungy och de bakar allt bröd själva. Brunchen består av en buffé med två sittningar, se till att boka bord. Kombinera med ett dopp eller lite bastu innan du hugger in på allt det goda, paket finns på hemsidan.
Södra Allégatan 3, lördag och söndag.

Boulebar – bonjour brunch (och boule)!

Helgbrunchen på Boulebar är ett perfekt val när du vill kombinera en brunchbuffé och en aktivitet med vänner eller familj. Ni väljer själva om ni börjar på boulebanan (inomhus) eller vid buffén, som har en helt ny meny från och med sommaren 2017. Botanisera bland allsköns franska delikatesser och godsaker för stora och små. Buffén varierar något per säsong, men inehåller bland annat baguetter, ostar och croissanter. Barn under 5 år äter gratis och upp till 15 år är priset rabatterat. Läs mer om brunchen på Boulebar.
Rosenlundsgatan 8, lördag och söndag.

Fler brunchfavoriter i centrum.

Har vi missat din brunchfavorit? Tipsa oss på redaktionen@goteborg.com.