Logga inStäng

Fyll i din epostadress så skickar vi ett nytt temporärt lösenord till dig.

Registrera användareStäng

 • Matlandethuvudstad Göteborg 2012


  Göteborg bidrar till att Sverige blir det nya matlandet.


  Detta genom att fokusera på det unika innehållet, profilråvarorna, de bästa matlagarna och att låta allt ingå i det konkurrenskraftiga resepaket som innehåller såväl natur- som kulturupplevelse. En resa för måltidens och råvarornas skull som ska förmedla vår miljösyn, våra traditioner och förmågan att skapa en varm känsla av gästfrihet och tillhörighet – kort sagt det goda (väst)svenska värdskapet.

 • Lokalproducerat i Väst

  Se vår film där vi pratar med Evelina Svaninger från Lokalproducerat i Väst och Sofia Lennström från Smaka på Västsverige.

  LOKALPRODUCERATIVAST.SE »

 • Världskongress om matturism 2013

  Världskongress om matturism 2013

  Göteborg blir värd för World Food Travel Summit i september 2013, en internationell mötesplats och kongress för alla som arbetar inom mat, dryck och upplevelser. Det är VisitSweden, Göteborg & Co och Västsvenska turistrådet som tillsammans med World Food Travel Organization arrangerar kongressen.

  2012-10-19

 • Måltidens dag

  Måltidens dag

  Göteborg firar Måltidens dag 2012 med kreativa samtal kring måltiden. Här möts politiker, kockar, tjänstemän och invånare. Fokus är den offentliga måltiden, hållbar utveckling och kvalité.

  2012-10-12

 • OS-guld till Göteborgskockar

  OS-guld till Göteborgskockar

  Det blev guld för det svenska kocklandslaget i Matlagnings-OS i tyska Erfurt. Fyra av de elva man starka laget som representerade Sverige är verksamma på olika restauranger i Göteborg och Västsverige.

  2012-10-11

 • Landsbygdsministern presenterar budget

  Landsbygdsministern presenterar budget

  Imorgon, 20 september, presenterar landsbygdsminister Eskil Erlandsson 2013 års budget för satsningen Sverige – det nya matlandet i Matlandethuvudstaden Göteborg.

  2012-09-19

 • Gäsene Mejeri gör landsbygden levande

  Gäsene Mejeri gör landsbygden levande

  I västgötska Ljung, åtta mil nordväst om Göteborg, ligger Gäsene Mejeri som ägs av ett trettiotal lokala mjölkproducenter. Vi har pratat glada kor och närproducerad ost med vd:n Marcus Jansson.

  2012-09-11

 • 25-års partnerskap med Chicago

  25-års partnerskap med Chicago

  Chicago är sedan 25 år tillbaka en av Göteborgs partnerstäder. För att fira detta och diskutera nya sätt att utvidga och stärka relationen kommer kommun- styrelsens ordf. Anneli Hulthén åka till Chicago för att träffa borgmästaren Rahm Emanuel.

  2012-08-31

 • Sverigeresan avslutades i Göteborg

  Sverigeresan avslutades i Göteborg

  Sverigeresan, TV4:s matprogram där kockarna Tommy Mylämäki och Jens Dolk reser runt i Sverige avslutades i Matlandethuvudstaden Göteborg. Här besökte man Hönö, Gunnebo Slott, Götaplatsen och Jussi Björlings Plats och träffade lokala matprofiler och lagade mat.

  2012-08-12

 • En internationell matfest

  En internationell matfest

  Under tre lördagar i september förvandlas Kanaltorget till en internationell matmarknad, med dofter och smaker från världens alla hörn. Bakom grytorna står Göteborgarna själva. Den 15 september är det premiär för Global Picnic.

  2012-07-16

 • Möt Elena Arzak

  Möt Elena Arzak

  När den världsberömda och prisbelönta kocken Elena Arzak nyligen besökte Göteborg för att ta emot priset i kategorin Maritim gastronomi i Kungsfenan passade vi på att träffa henne. Lustigt nog upptäckte vi att Baskien och Göteborg tycks ha en del gemensamma kulinariska nämnare.

  2012-05-23

 • 75 000 skolelever åt världsmästarmat

  75 000 skolelever åt världsmästarmat

  Nu vet alla Göteborgs 50 000 grundskoleelever hur världsmästarmat smakar. Tisdagen 22 maj serverades en fiskrätt som komponerats av stjärnkocken Elena Arzak från San Sebastian i Spanien på alla för- och grundskolor.

  2012-05-22

 • Vi vann matupplevelser

  Vi vann matupplevelser

  Tävlingen i samband med TUR-mässan är avslutad. Se vem som vann matupplevelsen på Villa Sjötorp och vilka som vann presentkort till Smaka på Göteborg här.

  2012-03-30

 • Håkan Thörnström om utmärkelsen

  Håkan Thörnström om utmärkelsen

  Vi träffade Håkan Thörnström, ägare och kock på stjärnbeströdda Thörnströms Kök, och frågade vad utmärkelsen som Matlandethuvudstad betyder för Göteborg.

  2012-03-10

 • Han tävlar i bagar-VM

  Han tävlar i bagar-VM

  Vi har pratat med Robin Edberg, som driver det ekologiska bageriet Cum Pane i Majorna i Göteborg, och åker till den stora brödmässan EuroPain i Paris i mars tillsammans med det svenska bagarlandslaget, för att tävla i bagar-VM.

  2012-02-23

 • Passion för mat

  Passion för mat

  Den 1-3 mars slår den stora mat- och dryckmässan Passion för Mat upp dörrarna på Eriksbergshallen. Årets program innehåller höjdpunkter som dryckesprovning och workshops. Testa champagne med Sjömagasinets Ulf Wagner eller snappa upp nya trix av proffsen i Köksskolan. Råvaran står i fokus och besökare har chansen att träffa en rad lokala producenter. Missa inte årets godaste mässa.

  1-3 MARS, ERIKSBERGSHALLEN

 • Göteborg bidrar till det nya Matlandet

  Göteborg bidrar till det nya Matlandet

  Sommaren 2011 skickade Göteborg in vår ansökan till Jordbruksverket och Matlandet för att blir årets Matlandethuvudstad 2012.

  2012-01-12

 • Visionen om Sverige det nya Matlandet

  Visionen om Sverige det nya Matlandet

  Regeringen har en vision om att Sverige ska bli det nya matlandet i Europa. Det är en vision som handlar om god mat, upplevelser i världsklass och en levande landsbygd. Men den handlar också om sysselsättning och nya företag.

  2012-01-10