Bildning blir huvudtema för 2017 års bokmässa i Göteborg. Temat anknyter bland annat till reformationsåret 2017 och Svenska kyrkan kommer att ha en större roll än vanligt på mässan. Dessutom kommer den finländska litteraturen att få stort utrymme med anledning av Finlands 100-årsjubileum som egen nation, och Irland får extra uppmärksamhet i temat Röster från Irland.

Vad betyder bildning 2017?
Vi lever i en tid av förändring. Demokratins grundvärden – öppenhet, tolerans, jämlikhet – utmanas från flera håll. Och trots att vi genom den snabba digitaliseringen och globaliseringen är mer sammanvävda än någonsin, hörs allt starkare röster om motsatsen: att världen och samhället glider isär, att vi är instängda i våra egna bubblor, att vi inte har några gemensamma intressen.

Bokmässans tema 2017 tar sin utgångspunkt i litteraturens förmåga att låta oss dela en annan persons verklighet, i skolans, universitetens och bibliotekens uppdrag att förmedla kunskap om världen och ge färdigheter att kritiskt tolka den, i kulturens kraft att kanalisera erfarenheten av att vara människa.

Kort och gott: Bildning som ett redskap för att förstå och navigera i en komplex och konfliktfylld värld – och kanske förändra den?
Bokmässan

Nyhet på Bokmässan – seminarier för barn!

En nyhet på årets bokmässa är Barnsalongen, en heldags program helt ägnat åt de allra minsta bokälskarna. Under söndag 1 oktober bjuds det på högläsning, ritbattle och en djupdykning i bakgrunden till några av våra mest älskade barnböcker. Hör Annika Lindgren, barnbarn till Astrid, läsa högt ur några av hennes mest älskade sagor, lär dig baka glass-lasagne med Emma Karinsdotter, eller lyssna på författarna till barnbokssuccéerna Lasse-Majas detektivbyrå och Rum 213. Vuxna endast välkomna i barns sällskap!

Programmet pågår kl 10.00-15.00 i sal F6. För vuxna krävs endast entrébiljett. Ungdomar 7-19 år 60 kr. Barn under 7 år fri entré.

Program Barnsalongen
Öppettider och biljettpriser