Egg & Milk - prisvärd amerikansk diner

I stadsdelen Linnéstaden är det populärt att mötas över en brunch på Egg & Milk. Den amerikanska dinern är precis vad det låter. På menyn finns ägg tillagade på alla sätt. Här serveras dessutom klassiska milkshakes, färskpressad juice, yoghurt, pannkakor, bagels och kaffe. Den Amerikanska 50-tals inredningen gör besöket till en upplevelse. På helgerna är det bra att komma tidigt för att få ett bord. 

Bellini Brunch på Bellora

Ristorante Bellora vill föra tankarna till det italienska 50- och 60-talet, men hämtar också inspiration från världsmetropoler som New York och London. Runt 'brunchtid' på lördagar serveras en välkyld Bellini tillsammans med goda napolitanska surdegspizzor ackompanjerade med contornis - små naggande goda sidorätter. Allt beställs via á la carte.

Röda sten – vegetariskt under bron.

Vid hamninloppet, under Älvsborgsbron, ligger ett gammalt pannhus – idag känt som Röda Sten konsthall. Förutom att vara en arena för samtidskonst är den White Guide-omnämnda restaurangen känd för sitt breda utbud av vegetarisk och vegansk mat. På söndagar serveras en populär Meat Free Sunday brunch, i form av en vegetarisk brunchbuffé. Boka gärna bord i förväg, eftersom brunchen är populär.

Norda – lyxbrunch i gamla posthuset.

En trappa upp i Clarion Hotel  Post ligger Norda. Den överdådiga brunchen består av en kall förrättsbuffé, en valfri varmrätt från brunchmenyn och ett dignande dessertbord. Som kuriosa kan berättas av chefskonditorn Patrik Fredriksson har både ett kulinariskt OS-guld och en Årets konditor-titel på sitt renommé. Det finns även en "Virgin Mary"-bar, där du själv kan blanda en alkoholfri form av Bloody Mary (eller lägga till för en starkare version). Borsdsbokning rekommenderas.

Hagabadet – brunch och bad i Haga.

De första simtagen på Hagabadet togs redan 1876 och det simmas, yogas och slappas för fullt här än idag. På helgerna serveras en populär brunch i regi av Lemon & Lime med en förkärlek till växtriket med färglad mat för alla sinnen. På Hagabadet står hälsan i fokus och här serveras mat för en skön upplevese och god hälsa genom livet. Brunchen består av en buffé med två sittningar. Kombinera med ett dopp eller lite bastu innan du hugger in på allt det goda, paket finns på hemsidan.

Boulebar – bonjour brunch (och boule)!

Helgbrunchen på Boulebar är ett perfekt val när du vill kombinera en brunchbuffé och en aktivitet med vänner eller familj. Ni väljer själva om ni börjar på boulebanan (inomhus) eller vid buffén, som har en helt ny meny från och med sommaren 2017. Botanisera bland allsköns franska delikatesser och godsaker för stora och små. Buffén varierar något per säsong, men inehåller bland annat baguetter, ostar och croissanter. Barn under 5 år äter gratis och upp till 15 år är priset rabatterat. Läs mer om brunchen på Boulebar.

Fler brunchfavoriter i centrum.

Har vi missat din brunchfavorit? Tipsa oss på redaktionen@goteborg.com.