Lokaltrafik

Obegränsad lokaltrafik inkl skärgårdsfärjorna.

Universeum

På Nordens största vetenskapscenter blandas naturvetenskap med teknologi i en genuint exotisk miljö. Utforska experimentverkstaden och rymdskepp. Den äkta regnskogen är fylld med apor, kajmaner och pirayor! Fascineras av giftormar, hajar och muränor de stora akvarierna eller kela med rockorna som älskar att bli klappade. Öppet året runt.

Parker

Trädgårdsföreningen är en av Europas mest välbevarade 1800-talsparker och en plats för avkoppling och stimulans mitt i centrum. Botaniska Trädgården är Europas största med mer än 20 000 arter bl.a. tropiska orkidéer, köttätande växter och det sällsynta påsköträdet, som är utdött i sin naturliga miljö. Öppet året runt.

Paddan kanalbåtar

Upplev Göteborg från ett annorlunda perspektiv. Den guidade båtturen startar mitt i centrum och tar passagerarna runt Göteborg i 1600-talskanalerna och hamnen. Lyssna till stadens historia samtidigt ni passerar den berömda bron ”osthyveln”. Öppet maj-september.

Museum

Se den enastående kollektionen av skandinavisk konst, från 1900-talets början, på det trefaldigt Michelinstjärnbeströdda Konstmuseet. Gå på utställningar om spännande och samtida samhällsfrågor på Världskulturmuseet. Besök Röhsska Museet för dess utställningar om svensk designhistoria och Stadsmuseet, som ligger i Ostindiska Kompaniets stora kontorslokaler byggda på 1700-talet, för kulturhistoria. Öppet året runt.

Liseberg

Nordens största nöjespark är fylld med fartfyllda åkattraktioner och nöjesspel. Parken med dess vackra blomsterarrangemang och statyer inbjuder till promenad och musikälskaren besöker parken för alla dess konserter. I juletid omges den gammaldags julmarknaden av nästan fem miljoner juleljus. Öppet från slutet av april till början av oktober och mitten av november till slutet av december.

Kontakta oss för mer information

Vi hjälper dig med att skräddarsy Göteborg City Card och svarar på dina frågor.