Europamästerskapen genomförs vartannat år och samlar 300 av Europas bästa ryttare och kuskar för att göra upp om medaljerna i hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr (dressyr för funktionsvarierade).

Förutom tävlande från ett trettiotal länder medverkar 590 hästar, 4000 ackrediterade och drygt 1000 volontärer. I samtliga grenar koras både individuella mästare och vinnande nationer.

Evenemanget pågår mellan den 21 -27 augusti 2017.

 

Gilla FEI European Championships Gothenburg 2017 Facebook

Arenorna

Ullevi

För första gången välkomnar vi ridsporten in på Ullevi. Arenan som är centralt placerad i staden är tävlingsarena för mästerskapsklasser samt kringklasser i dressyr och hoppning.
Med ca 27 000 sittplatser kommer tävlingarna ha en utmärkt inramning. Från Ullevi har du bekvämt promenadavstånd till tävlingarna, festligheterna och utställningarna på Heden.

Heden

Heden är ett evenemangsområde beläget mitt emellan Ullevi och paradgatan Kungsportsavenyn. Här kommer paradressyren samt fyrspannskörningens dressyr- och precisionsmoment att arrangeras. På Heden går också starten för körningens maraton. Det stora utställningsområdet erbjuder fantastiska shoppingmöjligheter. Mässan erbjuder även annat, så även icke-hästintresserade kan hitta något om de vill. Dessutom blir det gott om uppvisningar och prova-på-aktiviteter för hela familjen. Alltså en massa hästar att njuta av.

Slottsskogen

Några av Göteborgs centralt belägna gator och stadens vackra parkområde Slottsskogen kommer utgöra tävlingsbana för fyrspannets maratondel.
Ekipagen startar på Heden och tar sig via en transportsträcka genom centrum till Slottsskogen. Där avslutar de med en hinderbana genom parken.

 

På Heden och i Slottsskogen är det fri entré och öppet för alla.

 

Läs mer och boka dina biljetter

På gothenburg2017.com kan du läsa mer om de olika paketen och vad de innehåller. Säkra dina paketbiljetter och planera redan nu för en fantastisk vecka i Göteborg den 21-27 augusti 2017.

 

Evenemanget genomförs i nära samverkan mellan Got Event, Svenska Ridsportförbundet och Göteborg & Co.