Göteborg vimlar av klubbar och barer så det är inte alltid lätt att hitta rätt, speciellt om du kanske vill prova något bortom Avenyn. Med vår guide får du ett stort urval av Göteborgs nattliv.

Trendigt vid Avenyn

Varför inte inleda kvällen med känslan av att vara i Baskien? På Juan Font Vinbar är det alltid fullt med folk, men på något vis får man ändå alltid plats. Bra service blandat med härlig mat och glad stämning ger en perfekt start på en lyckad utekväll.
Vidare upp på Götaplatsen har Locatelli fått många utmärkelser i både svensk och internationell press för sin utmärkta cocktailmeny. Hit går du för bra drinkar, mat och musik.

Upstairs
är nattklubben för den som vill börja kvällen i ett lugnt tempo för att sedan öka upp partystämningen inpå småtimmarna. Och för dig som vill uppleva glamour och puls gör rätt i att besöka Sturekompaniets Push, där mörker möter ljus till house, disco och 80-talshits.

På Storgatan, nära Avenyn, har det fyra våningar stora Yaki-Da tagit blandad publik till en helt ny nivå. Här är alla välkomna, det finns inget kostymtvång och du kan släppa loss bäst du vill i Kaffebaren, Absintbaren, på den sommaröppna terrasen, ja alternativen är många och musiken mångsidig. Här bjuds det titt som tätt på live-spelningar och du finner ofta DJ:s som vet hur det ska låta bakom skivspelarna.

Avenyns tidlösa pubar

För dig som vill få den lite mer familjära känsan finns det ett stort antal trevliga pubar som även står för dansgolv och DJ's. The Flying Scotchman är stället dit du som gammal eller ung möter människor med alla stilar för att svänga loss på dansgolvet. Eller varför inte besöka John Scott's Avenyn som med fri entré erbjuder DJ's mellan 22-02 varje fredag och lördag. För dig som vill ta det lite lugnare och äta riktigt vällagad mat är gastropuben The Flying Barrel ett bra alternativ där fokus är god mat och dryck. Ovannämnda är bara några av de traditionella pubar som med värme och gemyt ligger på eller i nära anlsutning till Avenyn.

Runt Järntorget

Vid Järntorget ligger Pustervik som nästan alltid bjuder upp till fest med livemusik. Klubben har varit en del av Göteborgs nöjesliv sedan 1920-talet och har ofta namnkunniga artister på besök, flera av spelningarna hittar du i vår evenemangskalender. På veckans kanske minst roliga dag, måndag, anordnas Pingisklubben på Pustervik. Det är precis som det låter, en mycket uppskattad blandning av rundpingis, öl och dans. Precis bredvid Pustervik ligger Folk, en bar och restaurang med naturviner, ekologiskt fokus och en helt vegetarisk meny.

På andra sidan Järntorget finner du den Håkan Hellström-omsjungna Andra Långgatan. Här kryllar det av krogar, Göteborgare och god stämning. En favorit bland öl- och whiskeyintresserade är The Rover som har ett av stadens bredaste utbud med flera gästkranar, öl från Svenska mikrobryggerier och ett whiskeysortiment där alla kan hitta något. Lite längre in på Andra långgatan ligger Café Publik, ett populärt tillhåll bland de yngre och trendiga som huserar olika DJ:s nästan varje kväll.

Inom Vallgraven

Inom vallgraven, bredvid allas vår kära Feskekôrka ligger den Nord- och Sydamerikainspirerade restaurang-pub-klubben Barabicu. Ja, namnet är svårt att uttala men här blir du inte besviken. Med god mat, bra cocktails och ett brett urval i de flesta dryckeskategorier lever denna hybrid klubb-restaurang upp till höga förväntningar under fredags- och lördagsnatten då DJ:s är på plats med New Orleans hiphop, funk-soul-mix och disco från NYC. 

Är det dansen du vill åt passar Nefertiti, i folkmun ”Nef”, som handen i handsken. Trots att Nef är en jazzklubb i botten finns här ett av stadens mest vibrerande dansgolv. Dessutom bjuds det på ett tjockt program med livemusik nästan alla dagar i veckan. 

På en av Göteborgs trendigare gator, Magasinsgatan, hyllas den mexikanska bordellmamman av Puta Madre - en restaurang och bar med sammetsröd inredning, ljuskronor i taket och nordens största tequilasortiment. Här finns inte mycket dansant att röra sig till men det bör ändå ses som stadens grädde på moset om du uppskattar en bra bar.

En liten bit från Puta Madre hittar du en riktig klassiker när det kommer till Göteborgsbarer - Sticky Fingers. Här är det spelningar precis hela tiden och fokus ligger på rock.

Inom Vallgraven i anrika Saluhallen ligger Bee Kök & Bar. Baren titulerar sig som 'Straight Friendly' som därmed välkomnar alla öppensinnade att dansa in på småtimmarna.