Delikat gelato på lokala råvaror

Råda Gelato

Råda Gelato har snabbt blivit en Göteborgsfavorit, och om du smakat deras chokladsorbet förstår du varför. Här njuter du av glass och sorbet i fantasifulla och klassiska smaker, alltid tillverkat av lokala och kravmärkta råvaror. Smakerna på menyn varierar med årstiderna och det är inte ovanligt att se smaker som ”semla” i februari eller ”Vasaloppet” i mars. Alla deras sorbeter är dessutom veganska. 

Läs gärna vår intervju med Nicklas Uhrbom Eriksson som driver Råda Gelato. 

Landsvägsgatan 38. 

En smak av italien i Göteborg

Gelato da Luca

Vid Skanstorget ligger en av Göteborgs riktiga glasspärlor, Gelato da Luca.  Äkta italienskt hantverk i glassform utlovas och med en ständigt varierande meny finns det alltid en anledning att komma tillbaka. Gelato Da Luca finns även på NK på Kyrkogatan, då under namnet NK Gelato. Se deras Facebook-sida för mer information. 

Skanstorget 10 och Kyrkogatan 52

Pinkbär Glass och Juice

Pinkbär har funnits på Linnégatan sedan 2011 och erbjudit glass som får smaklökarna att dansa lika länge. Pinkbär säljer italiensk glass i alla möjliga varianter. Om du vill svalka dig med något annat än glass erbjuder man också färskpressad juice i flera läckra smaker. 

Linnegatan 40

Ilmoro

Det italienska caféet Ilmoro ligger i östra Göteborg och är ett självklart glass-stopp om du befinner dig i den delen av stan. Med gelato i över 43 smaker finns det en favorit för alla på Ilmoro.

Danska vägen 86

Gräddiga Göteborgsklassiker

Triumf Glasscafé

Strutar och glasspinnar från Triumf Glass har spridit glädje till glassfantaster i över 70 år. Allting började 1946 på Allmänna vägen i Göteborg, där du idag hittar ett av flera uppskattade glasscaféer. I det lilla caféet kan du, förutom att njuta av massor av god glass, lära dig mer om Triumf Glass historia.

Allmänna vägen 4

Lejonet & Björnen  

Lejonet & Björnen har serverat glass och sorbet i gourmetkvalitet sedan 1977. Man arbetar i högsta möjliga utsträckning med lokala producenter och lokala råvaror. Besök deras glasscafé på Danskan vägen i östra Göteborg så förstår du varför göteborgarna får något drömskt i blicken när Lejonet & Björnen kommer på tal. Glassen hittar också du på utvalda caféer och livsmedelsbutiker.

Danska Vägen 74

Johannebergs Glass

Johannebergs Glass lagar sin egen glass i en liten glassfabrik på Gibraltargatan, en kort promenad från centrala Göteborg. Med passion och helt utan artificiella tillsatser tillverkar man glass som bjuder på härliga smakupplevelser. Det är inte ovanligt att glassen smaksatts med bär och frukter som glassmakarna själv plockat i någon av stadens fruktlundar. Upptäck ”glass gjord med omsorg” du också på deras glasscafé.

Gibraltargatan 60

Fräscht och fruktigt med frozen youghurt

Frozen youghurt, även kallad youghurtglass, är ett populärt alternativ till en traditionell glasstrut eller isglasspine. Om det lockar så bör du besöka Yoghurtbar på Linnégatan. Där serverar man youghurtglass i 8 olika smaker och erbjuder över 80 olika toppings med allt från färsk frukt till nötter och choklad.

Linnégatan 49

I Nordstan, ett av Göteborgs stora köpcentrum, hittar du Happy Mango. Ta en paus från shoppinghetsen och koppla av med en läskande frozen youghurt. Mixa din egen favorit och toppa med frukt, bär eller godis. 

Lilla Klädpressaregatan 7