Besök Lisebergs hemsida

För öppettider och mer information om Jul på Liseberg.

Sveriges största julmarknad

Jul på Liseberg är Sveriges största julmarknad med ett åttiotal bodar och butiker. Här kan du njuta av en gammaldags jul och gå på klappjakt i skenet av miljoner juleljus i området runt restaurang Tyrolen. Allt till tonerna av våra mest älskade julsånger framförda av den skönsjungande julkören. Det finns även isbana, vinteröppna åkattraktioner och restauranger som serverar julens läckerheter.

Lisebergs Designmarknad

Utöver den traditionella julmarknaden hålls det även en modern julmarknad uppe i tornet med design och konsthantverk från såväl kända varumärken som unika utställare.

Hälsa på i Tomtefars verkstad

För de lite mindre och stora med barnasinnet kvar förstås, finns dessutom möjlighet att bland annat hälsa på i nisseverkstaden och lämna önskelistan till självaste Tomtefar -eller lägg den i den magiska önskelistemaskinen!

Kaninernas jul

Den vita kaninen Julius kommer ner till Kaninlandet från Nordpolen varje jul för att hälsa på sina gröna kusiner.

Medeltidsbyn

Se spännande svärdsfäktning, gå på skattjakt och handla medeltida julklappar och viltmat.

Juleljus och attraktioner

Nöjesparken är vackert upplyst av nästan fem miljoner juleljus i träd och på byggnader. Dessutom finns det ett tjugotal julöppna attraktioner - ingen behöver vara rädd för att ha långtråkigt!

Isshow - Nötknäpparen 

Upplev ett gnistrande julfirande med både elegans och ljuvlig flärd. Årets isbalett bjuder in dig till ett välkänt vardagsrum i det klassiska verket Nötknäpparen. Föreställningen bjuder på Sveriges främsta konståkare, klassisk musik och spektakulära kostymer.

Mellan föreställningarna kan du snöra på dig skridskorna och göra egna piruetter. Ta med egna skridskor eller hyr på plats. Under mellandagarna får du dessutom chansen att lära dig trix i skridskoskolan tillsammans med delar av ensemblen från isbaletten!

Julpaddan till Liseberg

Se Göteborgs bästa sevärdheter från ett paddperspektiv med julmusik, värmande glögg och en guide som berättar om det du ser på din väg till Liseberg. Paddanbåten avgår från Kungsportsplatsen från 24 november till 23 december.
Julpaddan till Liseberg

Veteranspårvagn till Liseberg

Spårvägssällskapet Ringlinjen kör veteranspårvagn till Jul på Liseberg, med avgång från Drottningtorget. Turerna går på lördagar från 18 november till 30 december.
Ringlinien till Liseberg

Läs mer om Jul på Liseberg
Läs mer om Julstaden Göteborg

Foton: Liseberg Creative Commons