Logga inStäng

Fyll i din epostadress så skickar vi ett nytt temporärt lösenord till dig.

Registrera användareStäng

 • Julstaden Göteborg
  Låt dig svepas med av tonerna från en julsång och förlora fotfästet en liten stund – kanske med skridskor på fötterna i gott sällskap på en isbana. Inför varje jul förvandlas Göteborg till Julstaden.


  LJUSSTRÅKET

  Ta en kvällspromenad längs det tre kilometer långa ljusstråket som sträcker sig som ett skimrande pärlband genom staden. Vackert ljussatta fasader, statyer, träd och broar leder dig från hamnen via Kungsportsavenyn och Renströmsparken till Liseberg. Ljusstråket tänds i sin helhet vid en upptändningsceremoni på Götaplatsen. Samtidigt är det även premiär för den spektakulära ljus- och videoshowen som projiceras på konstmuseets fasad.


  JUL PÅ LISEBERG

  Med traditionell marknad, dignande julbord, isbana och klingande julmusik är nöjesparken en garanterad stämningshöjare. Lägg sedan till att närmare fem miljoner ljus pryder parken. Det är svårt att inte ryckas med av den magiska känslan.


  SKRIDSKOR PÅ HEDEN

  Hedens blanka is väntar, bara ett stenkast från Kungsportsavenyn. Snöra på dig skridskor (finns att hyra) och ta en tur med någon du tycker om. Värm dig med skratt och svettig åkning, varvat med glögg och varm choklad.


  JULMARKNADER

  Traditionella julmarknader finns på flera platser runt om i staden i december. Göteborgs äldsta byggnad från 1654 är platsen för en av dem. Här doftar det glögg och granris och du handlar hantverk och juldekorationer av marknadsförsäljare i traditionella kläder.


  DEN SJUNGANDE JULGRANEN

  Traditionen är lika stämningsfyllda som uppseendeväckande. Med jämna mellanrum bjuder lokala körer på vacker julsång från den granformade scenen på Drottningtorget.