Lasse Stefanz, 5 juli

När Lasse Stefanz kommer till Liseberg den 5 juli är det inte för att spela på dansbanan Polketten, utan för en konsert på Stora Scenen. Den exklusiva jubileumskonserten bjuder på hits från ett halvt sekel – och kanske en och annan överraskning…

House of Pain, 6 juli

Kommer du ihåg jättehiten Jump Around från -92 (om du var född då vill säga)? Nu kommer hiphop-trion House of Pain till Göteborg för att spela på Lisebergs stora scen.

Let's Spend the Night Together Festival, 7 juli

I sommar spelar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på Let’s Spend The Night Together, ett nytt festivalkoncept som går av stapeln under fem kvällar i juli och augusti.

Peg Parnevik, 14 juli

Hennes karriär är ett par decennier kortare än Emmylou Harris, men det gör inte förhandspeppen mindre. Med miljontals spelningar på Spotify i bagaget väntas Peg Parneviks konsert bli en rejäl publikfavorit.

Henrik Berggren, 21 juli

Alla minns vi Broder Daniels sista spelning på Way Out West 2008. Att bandets sångare Henrik Berggren nu gör comeback på de stora scenerna innebär obligatorisk närvaro framför Stora scen.

Mary J Blige, 22 juli

“The Queen of Hip-Hop, Soul and R&B”, Mary J. Blige, kommer till Sverige i sommar. Konserten på Liseberg den 22 juli blir superstjärnans enda Sverigespelning.

Alice Cooper, 26 juli

Skräckrockens fader Alice Cooper är tillbaka på Lisebergs stora scen. 69 år gammal håller han fortfarande fanan högt så var beredd på blod och monstershow.

The Hellacopters, 27 juli

Originalmedlemmarna i The Hellacopters återförenades 2016 för ett par exklusiva spelningar. Nu är det klart att bandet gör några uppträdanden även 2017. Den 27 juli tar de Stora Scenen i besittning.

Emmylou Harris, 3 augusti

Alltså, vilken lyx det är att stjärnor som Emmylou Harris finns och att de kommer och spelar i Göteborg. Hon är en av tidernas största countryröster med oräkneliga hits i rockärmen. Så sent som 2015 vann hon Polarpriset. Gå och se!

Hov1, 6 augusti

Den 6 augusti är det dags för Hov1 att ta Stora Scenen i besittning. Gruppens femte singel, "Gråzon", släpptes för en månad sedan och har redan, liksom de tidigare singlarna, flera miljoner lyssningar på Spotify.

Bad Religion + Millencolin, 9 augusti

Augusti bjuder på en riktigt nostalgi-punkig kväll på Liseberg. Los Angeles-bandet Bad Religion får sällskap av Millencolin från Örebro.

På Lisebergs hemsida kan du se hela programmet för stora scen

 

Ane Brun, 25 augusti

Ane Brun tar med sina fina låtar och speciella röst till Göteborg och Liseberg i slutet av sommaren.