Little Jinder, 26 maj

Little Jinders framgångar under förra året kan knappast ha undgått någon: hyllat albumsläpp, omtalade turnéer och succé i Så mycket bättre. 2017 är hon först ut när konsertsommaren drar igång på Stora Scenen.

Henrik Berggren, 21 juli

Alla minns vi Broder Daniels sista spelning på Way Out West 2008. Att bandets sångare Henrik Berggren nu gör comeback på de stora scenerna innebär obligatorisk närvaro framför Stora scen.

Emmylou Harris, 3 augusti

Alltså, vilken lyx det är att stjärnor som Emmylou Harris finns och att de kommer och spelar i Göteborg. Hon är en av tidernas största countryröster med oräkneliga hits i rockärmen. Så sent som 2015 vann hon Polarpriset. Gå och se!

Peg Parnevik, 14 juli

Hennes karriär är ett par decennier kortare än Emmylou Harris, men det gör inte förhandspeppen mindre. Med miljontals spelningar på Spotify i bagaget väntas Peg Parneviks konsert bli en rejäl publikfavorit.

Kris Kristofferson, 14 juni

För de som gillar country kommer kvällen med Kris Kristofferson att bli något helt fantastiskt. Tänk att höra honom sjunga låtar som Me and Bobby McGee, Help Me Make it Through the Night och Sunday Mornin’ Comin’ Down på Liseberg. Vilken grej!

First Aid Kit, 21 juni

De senaste åren har First Aid Kit positionerat sig som en av Sveriges största musikakter. Och med skivor som The Lion’s Roar och Stay Gold är det inte så konstigt att världen tagit deras folkosande pop till sig. Marsch pannkaka!

Alice Cooper, 26 juli

Skräckrockens fader Alice Cooper är tillbaka på Lisebergs stora scen. 69 år gammal håller han fortfarande fanan högt så var beredd på blod och monstershow.

 

House of Pain, 6 juli

Kommer du ihåg jättehiten Jump Around från -92 (om du var född då vill säga)? Nu kommer hiphop-trion House of Pain till Göteborg för att spela på Lisebergs stora scen.

 

Bad Religion + Millencolin, 9 augusti

Augusti bjuder på en riktigt nostalgi-punkig kväll på Liseberg. Los Angeles-bandet Bad Religion får sällskap av Millencolin från Örebro.

På Lisebergs hemsida kan du se hela programmet för stora scen