Öppettider

Öppet 25 april - 11 oktober, öppet dagligen 27 maj - 16 augusti.

Jul på Liseberg 2015

Öppet mellan 20 november och 30 december.

På Lisebergs hemsida hittar du mer detaljerade öppettider.

Göteborg City Card

Vill du slippa stå i kö? Med Göteborg City Card kan du gå in "mellan de rosa tornen i Lisebergs huvudentré (direkt genom de stora grindarna) där du scannar ditt kort och sedan köpa ditt åkpass inne i parken.

En fri entré ingår med Göteborg City Card.

Tillgänglighet

Läs mer om tillgänglighet på Liseberg här.

Kontakt

Adress: Örgrytevägen 5
Hållplats: Liseberg
Telefonnummer: +4631400100
E-post: kontakt@liseberg.se
Hemsida: http://liseberg.se/

Jul på Liseberg

I slutet på året öppnar Liseberg upp sin magiska julvärld. Nöjesparken är då omformad till en fantastisk julpark med julmarknader, julshower och miljontals ljus som lyser upp mörkret.

Mechanica

2015 års nyhet på Liseberg heter Mechanica. En attraktion som med stor kraft och hög hastighet snurrar dig 360 grader och 30 meter upp i luften, en attraktion som kommer utmana de mest våghalsiga.

I parken ska man heller inte missa berg- och dalbanan Helix, en av Lisebergs största attraktionssatsning. Banan är nästan 1,4 km lång och åkturen tar drygt två minuter och vid sju tillfällen kommer passagerarna befinna sig upp och ner. Vid tre tillfällen kommer åkaren att uppleva så kallad ”air time” – en känsla av viktlöshet.

Utöver Helix är AtmosFear ett måste, Europas högsta fritt fall. Därtill bör du ta ett åk i Balder, som flera gånger blivit utnämnd till ”Världens bästa berg-och dalbana i trä”. Missa inte heller Kaninlandet där Lisebergskaninerna bor, leker, uppträder och kramar såväl stora som små.

Liseberg har två stjärnor i Michelin Green Guide.

Hösten 2015 var det premiär för en ny Halloween-säsong på Liseberg, med gott om kalla kårar och pirr i magen. Innanför dörrarna väntade godisregn, discodans och snurriga karuseller, men också hårresande skräckhus och hisnande berg- och dalbanor.

Hösten 2015 var det premiär för en helt ny säsong på Liseberg – nämligen Halloween. Den bjuder på kalla kårar och pirr i magen när en höststorm har lämnat Liseberg sönderblåst och helt förändrad. Innanför dörrarna väntar busiga godisregn, discodans och snurriga karuseller, men också hårresande skräckhus och hisnande berg- och dalbanor för de lite äldre. När skymningen faller blir det riktigt spännande.