Öppettider

Öppet 25 april - 11 oktober, öppet dagligen 27 maj - 16 augusti.

På Lisebergs hemsida hittar du mer detaljerade öppettider.

Göteborg City Card

Vill du slippa stå i kö? Med Göteborg City Card kan du gå in "mellan de rosa tornen i Lisebergs huvudentré (direkt genom de stora grindarna) där du scannar ditt kort och sedan köpa ditt åkpass inne i parken.

Med Göteborg City Card ingår det en fri entré med 24-timmarskortet. Med 48- och 72-timmarskorten ingår två fria entréer.

Tillgänglighet

Läs mer om tillgänglighet på Liseberg här.

Kontakt

Adress: Örgrytevägen 5
Hållplats: Liseberg
Telefonnummer: +4631400100
E-post: kontakt@liseberg.se
Hemsida: http://liseberg.se/

Mechanica

2015 års nyhet på Liseberg heter Mechanica. En attraktion som med stor kraft och hög hastighet snurrar dig 360 grader och 30 meter upp i luften, en attraktion som kommer utmana de mest våghalsiga.

I parken ska man heller inte missa berg- och dalbanan Helix, en av Lisebergs största attraktionssatsning. Banan är nästan 1,4 km lång och åkturen tar drygt två minuter och vid sju tillfällen kommer passagerarna befinna sig upp och ner. Vid tre tillfällen kommer åkaren att uppleva så kallad ”air time” – en känsla av viktlöshet.

Utöver Helix är AtmosFear ett måste, Europas högsta fritt fall. Därtill bör du ta ett åk i Balder, som flera gånger blivit utnämnd till ”Världens bästa berg-och dalbana i trä”. Missa inte heller Kaninlandet där Lisebergskaninerna bor, leker, uppträder och kramar såväl stora som små.

I slutet på året öppnar Liseberg upp sin magiska julvärld. Nöjesparken är då omformad till en fantastisk julpark med julmarknader, julshower och miljontals ljus som lyser upp i mörkret.

Liseberg har två stjärnor i Michelin Green Guide.