Sedan solodebuten med albumet Känn ingen sorg för mig Göteborg har Håkan Hellström släppt åtta album och gjort ett oräkneligt antal bejublade konserter. I sommar drar han ut på turné och står åter på Ullevis scen den 28–29 juli. Men fansen behöver inte vänta riktigt så länge för en dos av stjärnan eftersom han också hyllas med ny utställning på nöjesparken Liseberg. Vi kollade läget med parkens underhållningschef Per Alexanderson.

Foto: Stefan karlberg

Var det givet att just Håkan Hellström skulle få en egen utställning på Liseberg?

–Det hela började med att jag och Ismail "Isse" Samie, som driver Håkans skivbolag Woah Dad!, började prata förutsättningslöst om att göra något. I vår värld var det självklart att vi ville" Efter kloka inlägg från våra kollegor så kom vi fram till ett avtal och drog igång.

Varför?
–Håkan är inte enbart en av våra största artister, hans låtar rymmer så mycket. Allt från referenser till popkulturen, livets poesi och känslomässiga resor – och så är han ju som bekant göteborgare.

Vad kan besökaren vänta sig av utställningen?
–Det blir en musikalisk åktur som tar besökaren på en interaktiv, visuell och väldigt kärleksfull hyllning till Håkan Hellström.

Vilken är din egen favoritlåt i Håkans repertoar?
Gårdakvarnar och skit är inte bara en av Sveriges bästa låtar, utan en av världens bästa!

2017-04-07. Foto: Stefan Karlberg/Liseberg.

Läs mer om Klubbland på Liseberg här