Det är inte konstigt att så många barn och ungdomar vill gå på Liseberg när de besöker Göteborg – här finns otroligt mycket att lära sig.

Man kan försöka räkna ut krockvinklarna i Kållerado, omtumlande Mechanica, Helix – längsta och snabbaste berg- och dalbanan i Skandinavien, uppleva tyngdlagen i Balder, övningsköra i Radiobilarna, åka halvvägs till rymden i AtmosFear, orientera mellan alla attraktioner och mycket mer därtill. Dessutom så har man roligt på köpet!

När man har åkt sig trött kan man ta rast och kolla in om någon bra artist uppträder på Stora Scenen eller Taubescenen. Artistlistan ligger ute från mitten av april på Lisebergs hemsida.

 

Öppettider

Öppettider varierar beroende på säsong och dag. På Lisebergs hemsida hittar ni aktuella öppettider för den dag ni planerat att besöka parken. 

Tidsåtgång

Från öppning till stängning!

Mat & dryck

Köp till måltidskuponger som gäller på Lisebergs samtliga serveringar och restauranger. En måltidskupong ingår i alla ordinarie flerdagarspaket. Ingen bordsreservation behövs för klassen vid användandet av måltidskupongen.

Måltidskupongens värde är 75:-.

Kontakt

Adress: Örgrytevägen 5
Telefonnummer: 031-40 01 00
Hemsida: http://www.liseberg.se/

Cirka 20 minuters gångväg till centrum och centralstationen.

Närmaste hållplats:

Liseberg (spårvagn nr 5.)

Korsvägen:

Spårvagn nr 2, 4, 5, 6, 8, 13 och Ringlinjen.

Lärande

Uppdrag för vetgiriga

Förbered er inför Lisebergsbesöket genom att ladda ner gratismaterial från liseberg.se/grupp-skolresor och hitta svaren på frågor som varför det pirrar i magen när man åker berg-och-dalbana eller varför man lyfter från stolen i Uppskjutet.

Övrig information