Motion, bra mat, skratt och kärlek är bara några saker som kropp och sinne behöver för att må riktigt bra. Hela sportlovet på Universeum ligger fokus på hälsa. Programmet är fyllt till bredden med spännande, roliga och kluriga aktiviteter.

Bland annat kan du ta del av framtidens hälsosamma och smaskiga mat som serveras vid Matplatsen i utställningen "Hälsa"; upptäck charmen med tarmen i ett skitroligt quiz och tar reda på hur kroppen påverkas i rymden.

Utmana mästare
Under sportlovet kan du utmana Göteborgs egen gladiator Eddy Bengtsson. Den 12–16 februari kan du mäta dina krafter mot Eddy i Hälsa. Det kanske blir klurigt att slå honom i armbrytning, men i balans, reaktionshastighet och gripkraft har du goda chanser!

Lördag 17 februari kommer armbryterskorna från Ensamheten till Universeum och lär dig att bryta arm som ett proffs! Heidi Andersson och Fia Reiske ger världsmästarinstruktioner och bjuder på sina smartaste tips i hur du bäst utnyttjar all din styrka. Självklart ska det också tävlas i den ädla konsten att bryta arm!

Djurmatningar och spännande guidningar
Dessutom kan du uppleva matningar av sengångare, apor och alla djur i Västerhavet. Matningarna leds av Universeums guider, djurvårdare och marinbiologer som berättar om djuren och deras levnadssätt.

Och som alltid blir det regnskogssafari, hajmatningar, rymdresor, västerhavsspaningar, tekniska utmaningar, kemiska experiment och mycket mer. .

Sportlovet på Universeum är en del av Hälsoveckorna som pågår fram till påsk.

Information

Här kan du läsa mer om evenemanget.