Jubileumskonsert, minifestivaler och Håkan-feber

Lasse Stefanz har bjudit dansbandsälskare på musik i 50 år. Det firas med en jubileumskonsert på Lisebergs stora scen den 5 juli. Häng med när Sveriges populäraste dansband bjuder på fest, det blir massor av hits och en och annan överraskning.

Ett par dagar senare gästas Liseberg av minifestivalen ”Let’s spend the night together” den 7 juli. För underhållningen står några av Sveriges mest populära artister: Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula.

Amerikansk blues och boogie-rock står på schemat när ett av hippie-erans största kultband, Canned Heat, gästar Nefertiti den 11 juli. Med sig i bagaget har de hits så som ”Goin’ up the country” och ”On the road again”.

De 15 juli tar endagsfestivalen ”Vi som älskar 90-talet” med dig tillbaka i tiden. På scen står Aqua, E-type och många fler av decenniets storheter. Fram med våffeltången och jazzbyxorna så åker vi!

Veckan efter spelar Henrik Berggren, som nyligen släppt sin första soloskiva till fina recensioner, på Lisebergs stora scen. Den förre Broder Daniel-ikonen uppträder för hemmapubliken den 21 juli. Redan dagen efter uppträder storstjärnan Mary J. Blige på samma scen, en helkväll med "the queen of hip-hop, soul and r&b."

Avslutar månaden gör ingen mindre än Håkan Hellström. Han är tillbaka på arenan där han slog nytt nordiskt publikrekord 2016, och kanske får vi se en ny rekordnotering den 28 och 29 juli? Läs gärna vår guide till Håkans Göteborg som uppladdning inför konserterna här. 

Idrottsfester tar över stan

Snart fylls spårvagnar och skolgårdar av träningsställ i alla dess färger när Partille Cup och Gothia Cup går av stapeln. Det är handbollsspelarna som är först ut, den 3-8 juli bjuder tusentals ungdomar på vikskott och gurkburkar på Heden och runt om i Göteborg.

Den 16 juli är det dags för världens största ungdomsturnering i fotboll, Gothia Cup, som lockar 1700 lag från runt 80 nationer. En folkfest där människor från hela världen möts och skapar en vibrerande atmosfär som märks i hela stan. Se till att besöka några av turneringens spelplatser och se när framtidens stjärnor spelar boll. 

Läs också vår guide till sommarens festivaler för fler roliga evenemang som sker i sommar i Göteborg. 

Sommarbistro med underhållning, inomhus utomhus och ny restaurang i skärgården

Populära restaurang och event-lokalen Kajskjul 8 presenterar sitt fullspäckade sommarprogram Sommarbistro, där man bjuder besökare på roliga musikquiz och en läcker sommarmeny. Dessutom har man tre boulebanor på terassen, redo för vilda diskussioner om vem som hamnade närmast "lillen".  

Tredje långgatan har blivit en ny favoritplats för hungriga och törstiga besökare i Göteborg. Gatan görs om till ”permanent gågata” under sommarmånaderna och bjuder på skönt häng. Nu har en av innergårdarna, den vid Kafé Magasinet och Olssons vin, fått tak över sig och ett mysigt orangeri har skapats. Så att du kan njuta av känslan att sitta ute året om.

På skärgårdsön Knarrholmen öppnade Knarrholmens Restaurang den 30 juni, ett nytt ställe att upptäcka för både boende och besökare. Njut av ett glas vin på deras terrass, eller ta en lunch eller middag i vacker skärgårdsmiljö. 

Mer heminredning i Nordstan 

Nyrenoverade gallerian Femman i köpcentret Nordstan har fått ett ännu ett spännande tillskott. H&M öppnade en helt nyrenoverad butik den 22 juni som också inrymmer heminredningskonceptet H&M Home, den första H&M Home-butiken i Göteborg. 

Segling i världsklass och mycket mer

Världscupen i matchracing återvänder till Marstrand den 3-8 juli, en klassisk del av sommaren på Västkusten sedan 1994. Missa inte GKSS Match Cup Sweden 201, dagar med gastkramande segling i världsklass och en riktig folkfest.

Den 11 juli hälsar klassiska Slottsskogsvallen några av Sveriges bästa friidrottare, tillsammans med internationellt motstånd, välkomna i Göteborg Friidrott Grand Prix. En chans att uppleva fartfyllda lopp, höga hopp och rafflande dueller på riktigt nära håll.

Sveriges största beachvolleyturnering kommer till Göteborg den 14-16 juli. Swedish Beach Tour spelas på Beach Center. Missa inte att se Sveriges bästa beachvolleyspelare tävla om ära och pokaler.