Fortfarande tid kvar för läskiga äventyr, och en kalashelg för ölälskare

Många av er är kanske färdiga med bus eller godis för i år, men ni kan fram till och med den 5 november besöka Liseberg och Universeum och ta del av deras rysligt roliga aktivteter.

Den populära ljusfestivalen Lights in Alingsås samlar några av världens bästa ljusdesigners, som tillsammans ljussätter centrala Alingsås. Festivalen startade i oktober och håller på fram till och med den 5 november.

Ölälskare, ringa in helgen den 3-4 november i kalendern. Då är det dags för All in Beerfest i Eriksbergshallen. Massor av öl från spännande bryggerier från hela världen, inklusive de lokala Göteborgsbryggerierna så klart. 18-årsgräns gäller för inträde, på festivalen finns alkoholfria alternativ. 

Smygstarta julen

Den officiella invigningen av Julstaden Göteborg hålls på Götaplatsen den 30 november. Men redan den 17 november börjar julmarknaderna öppna runt om i stan, bland annat i shoppingcentret Nordstan. Dessutom är det premiär för Lisebergs magiska jul samma datum. Läs mer om alla evenemang under Julstaden här

Spännande spelningar och stämningsfulla konserter

Lorentz gjorde sin enda spelning i sommar på Way Out West, och nu är han tillbaka i Göbeborg. Trädgår’n, närmare bestämt, den 2 november. Jill Johnson har premiär för sin nya show That’s Life på The Theatre den 8 november. Den folkkära artisten framför sina amerikanska favoriter, uppbackad av stråkar, dansare och sångare.

Hemmafavoriten Amanda Werne, också känd som Slowgold, framför sina tolkningar av Leonard Cohens musik under en kväll på Biograf Draken den 10 november. Finstämt blir det även den 15 november när Louise Hoffsten gästar vackra Stora Teatern.

Konsertmånaden avrundas med tyska rockhjältarna i Scorpions, som bekant började se gamla ut redan 1994, men nu återvänder med sin största show någonsin. Om du har tid över för en konsert till innan vi går in i december, ta dig då till Pustervik den 30 november när Loney Dear spelar. 

Ge dig ut och spring eller ta dig an en hinderbana

Det vackra naturområdet Skatås är hem till det årligt återkommande Finalloppet, ett populärt lopp med flera olika distanser att springa. Om du blir uttråkad av att springa så kan du testa att springa, hoppa, kråla och klättra samtidigt. Ullevi Arena Challenge är ett hinderbanelopp som tar dig in på och runt den ikoniska arenan Ullevi.  

Söker du adrenalinkickar och älskar film? Då har vi en kombination som är helt perfekt för dig. The European Outdoor Film Tour tar med dig på hisnande äventyr världen runt via filmduken. 

Dans i världsklass och internationell festival för figurteater

Göteborgs Opearans Danskompani har gjort succé världen över med Noetic, och nu är man tillbaka på hemmaplan för tre föreställningar på Göteborgs Operan, den första den 7 november.

Förlunda Kulturhus är för trejde året i rad värd för Figur, en internationell festival för figurteater. Ta del av verk från Holland, Kanada, Sverige och mer under festivalveckan den 15-20 november.  

Karaoke i Majorna och avslappnad stämning nära evenemangsstråket

Sing Sing är den första restaurangen i Göteborg att erbjuda karaokebås till sångsugna gäster. Här kan du och dina vänner skriksjunga schlagers utan att störa eller störas. Sångfåglar hänvisas till nedanvåningen, medan restaurangen ligger på ovanvåningen, och där det står vietnamesiskt på menyn.

Restaurangen Epoque öppnade i oktober och ligger på Södra Vägen, nära Svenska Mässan och Göteborgs evenemangsarenaor. Epoque erbjuder gäster en drink eller en hel måltid i en avslappnad miljö. 

Swedish Taste har svidat om och öppnade nyligen sin nya restaurang Space 62Förutom restaurang erbjuds matlagningsafton, vinprovningar, walking dinner med guidade turer