Öl, whisky och cykelfest på Svenska Mässan

Cykeln blir bara mer och mer populär, både som transportmedel och som fritidsintresse. På premiären för Sveriges nya cykelmässa Svenska Cykelmässan hittar du allt från marknadens tuffaste mountainbikes till el- och standardcyklar för barn och vuxna. Träffa cykelprofiler och botanisera bland pedaler och ekrar på Svenska Mässan den 3-5 mars. 

Göteborg har kallats Sveriges ölhuvudstad och under En Öl & Whiskymässa får stadens bryggerier, tillsammans med kollegor från hela landet, visa upp sig. Missa inte en två dagar lång hyllning till öl och whisky på Svenska Mässan den 24 och 25 mars. 

Mässan sätter också punkt för Gothenburg Beer Week, en veckolång ölfest där stadens pubar bjuder på överraskningar och gästspel från bryggerier. Läs mer här. 

Ljuva toner på Stora Teatern och norska succétvillingarna intar Scandinavium

Frida Hyvönen släppte ett hyllat album i slutet av 2016. Nu tar hon med sig det till Göteborg och Stora Teatern med sin föreställning "Kvinnor och barn" den 5 mars. 

Marcus och Martinus segertåg fortsätter och bröderna återvänder till en förväntansfull Göteborgspublik den 10 mars. Efter ett fullspäckat 2016 där tvillingarna hann med att släppa skiva, bok och biofilm kommer man nu till Scandinavium.

Om du föredrar klubbspelningar så har Pustervik ett fullspäckat schema i mars med bland annat Tove Lo den 3 mars, Magnus Carlson, känd från Weeping Willows och Så Mycket Bättre den 8-9 mars. Dessutom gästas Pustervik av hyllade rapparen Erik Lundin den 17 och 22 mars.

Metalgiganterna från Göteborg  In Flames gör en efterlängtad återkomst på hemmaplan den 19 mars. Sabina Ddumba bjuder på souldfyllda r&b-toner den 24 mars och Anna Von Hausswolff tar med sin unika röst och storslagna ljudbild till Pustervik den 28 mars.

Festa på Stora Teatern och fira stadens födelse på Göteborgs stadsmuseum

Norouz firas runt om i världen den 22 mars, så även i Göteborg. Norouz firas traditionellt för att välkomna våren och är de iransktalande folkens nyårsdag. Stora Teatern bjuder in till en helkväll med underhållning, kultur och stora stjärnor.

Göteborg fyller snart 400 år och Göteborgs stadsmuseum firar genom en helt ny basutställningsom fokuserar på Göteborgs födelse. Följ med på en resa genom historien och lär känna de allra första göteborgarna i den interaktiva utställningen "Göteborgs Födelse". 

The Barn blir med ny bar och Monki får ny flagskeppsbutik i Göteborg

Populära restaurangen The Barn, vars saftiga hamburgare hyllats vitt och brett, utökar sin verksamhet med en anslutande bar. På The Bar erbjuds gäster samma amerikainspirerade inredning som på restaurangen intill och ett brett sortiment svensk och amerikansk sprit, bourbon och andra ädla drycker. The Barn hittar du på Kyrkogatan 11.  

Klädjätten Monki, med sina rötter i Göteborg, öppnar nu en ny flaggskeppsbutik i staden, komplett med sitt nya butikskoncept Monki World där även inredning ingår. Besök dem på Kungsgatan 45. 

Säkra dina biljetter till FEI Europamästerskapen i Ridsport 2017!

Missa inte årets största evenemang i Göteborg. Under en spännande och händelserik vecka, 21-27 augusti, kommer FEI Europamästerskapen i Ridsport att förvandla hela staden till arena med tävlingar och aktiviteter på Ullevi, Heden och i Slottsskogen.

Läs mer.