Hästar i världsklass och ishockeyfest i Scandinavium

Gothenburg Horse Show intar Scandinavium den 21-26 februari. Förvänta dig en fullspäckad vecka där världens bästa hästekipage tävlar i körning, hoppning, dressyr och mer. Programmet innehåller många nyheter så missa inte det.

Missa inte heller att besöka Eurohorse, Norra Europas största mötesplats för hästälskare, som kommer till Svenska Mässan i Göteborg den 23-26 februari. Om du har biljett till Gothenburg Horse Show gäller den även som inträde till Eurohorse.

2017 är något av ett hästår i Göteborg, i augusti är det nämligen dags för FEI EM i Ridsport.Säkra dina biljetter till ett av årets största evenemang redan nu

Men februari bjuder faktiskt på mer än hästar. Sweden Hockey Games kommer till Scandinavium den 11-12 februari. Utöver Tre Kronor deltar även Finland, Ryssland och Tjeckien. 

Mumin och mycket mer på Konstmuseet

Den 11 februari är det premiär för Tove Jansson-utställningen på Göteborgs Konstmuseum. Tove Jansson är en av Nordens mest folkkära konstnärer och utställningen innehåller utöver Janssons älskade Muminfigurer även illustrationer och karikatyrer.

Göteborg Film Festival som inleddes i slutet av januari fortsätter fram till och med den 6 februari. Nordens ledande filmfestival firar 40 år och bjuder på filmer från hela världen.

Den 11 februari kommer en av Sveriges vassaste komiker, Nour El Refai, till Stora Teatern med sin hyllade show ”En komisk depression”. Läs mer om den här

Båtfest, storloppis och en hyllning till maten 

Den alltid lika populära Båtmässan är tillbaka på Svenska Mässan från den 4 till 12 februari. I år med extra fokus på sportfiske. Det betyder bland annat att blir besök av flera kända sportfiskeprofiler som delar med sig av sina bästa fisketips, och så gästas mässan av Europas största mobila akvarium.  

Du kanske inte hittar båtar, men gott om andra fynd på Eriksbergs Storloppis den 45 februari. Under två dagar fylls Eriksbergshallen av utställare och loppissugna. Några veckor senare är det dags för matälskare att inta Eriksbergshallen då matmässan ”Passion för mat” går av stapeln den 2426 febrari. Mässan firar 10-årsjubileum och lovar spännande utställare och självklart massor av god mat. 

Stora shower och svettiga spelningar

Februari innehåller massor av godis för musiksugna. Inte minst när musikfesten Melodifestivalen kommer till Göteborg och Scandinavium. Räkna med en spännande deltävling med massor av glitter, glamour och skön musik.

På klassiska Pustervik har man laddat upp med flera spännande konserter. Kanske lockar en musikalisk helafton med Dungen den 4 februari? Eller vad sägs om matematisk metal från amerikanska The Dillinger Escape Plan den 8 februari? Dessutom spelar högaktuella Little Jinder den 17 februari, med hyllat albumsläpp och medverkan i tv-succén ”Så mycket bättre” i bagaget. Sist men inte minst kan du ta del av de drömska prärierocktonerna från Slowgold (Amanda Werners musikaliska alias) den 18 februari.

Om det inte faller i smaken, så gästar en av Sveriges starkaste röster konserthuset den 24 februari. Lisa Ekdahl har nyligen släppt sitt första svenska material på 10 år och tar med sig det och mycket mer till Göteborg. 

Nygammal favorit och goda guider

Restaurangen Bekk blev en favorit när den öppnade 2015 och längtan efter en återkomst har varit stor sedan stängningen 2016. Nu är Bekk tillbaka med ett helt nytt koncept – Slow fast food. På menyn hittar du hantverkskebab; vegetarisk, kyckling och lamm. Krögaren Niclas Yngvesson (ena halvan i duon bakom Restaurang Bhoga) beskriver Bekk ”som fast food, fast bättre”.

Du har väl inte missat våra guider till de bästa mat- och dryckesupplevelserna i Göteborg? Vi listar regelbundet nya och gamla favoriter inom allt från frukostställen till ölpubar. Läs några av våra guider nedan. 

Upplevelser och äventyr i en grön och skön stad

Under 2017 sätter vi extra fokus på att skapa en grön och skön stad inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021. Vi har laddat upp med massor av tips och förslag på hur du kan ta del av gröna upplevelser och äventyr i Göteborg.