Ölfestival, ö-fest och konstutställning

Att Brooklyn Brewery tar sitt koncept Brooklyn Beer Mansion till Göteborg får ses som ännu ett tecken på att Göteborg etablerat sig som en riktig ölstad. Beer Mansion är en ny twist på ölfestivalkonceptet där man genom att ta med mat, konst och musik bjuder in gästerna till en större upplevelse bortom ölsmakning. Festivalen går av stapeln den 1-2 september på Gothenburg Studios.

Lördagen den 2 september är det också dags för en ny upplaga av Ö-festen på Ringön. Det blir stor Ringöloppis, mat från när och fjärran, öppna dörrar lite överallt, konstutställningar, happenings, grönsaker, Stadsteatern som rensar lagret, Vegas magiska ölträdgård och film när mörkret faller med mera!

Göteborgs Internationella Konstbiennal har i år titeln ”WheredoIendandyoubegin – On Secularity” och undersöker vilken roll det sekulära kan spela i dagens samhälle. Detta görs genom en stor utställning där över 50 konstnärer medverkar, och en rad platsspecifika projekt runt om i Göteborg som genomförs i samarbete med olika grupper och organisationer. GIBCA har premiär den 9 september.

Festival för finsmakare, bokfest på Svenska Mässan och Fantomen på Operan

22- 24 september får sötsugna och finsmakare fira, då är det dags för Göteborgs Choklad, Lakrits och Delikatessfestival.  För elfte året i rad arrangeras en smarriga mässa som under tre dagar i Eriksbergshallen presenterar godsaker från hela världen.

Bokmässan är tillbaka den 28 september, en fest för alla som älskar litteratur och en chans att träffa författare och ta del av seminarier och paneler. Årets tema är bildning, och hur det kan vara ett redskap för att förstå och navigera i en komplex och konfliktfylld värld – och kanske förändra den?

Musikens dramatik och skönhet har gjort The Phantom of the Opera till världens populäraste musikal. Den berättar om musikens överväldigande kraft och om människans eviga längtan efter att bli älskad. I handlingens centrum står den mystiske fantomen på operan i Paris och hans besatthet av sångerskan Christine Daaé. Nu spelas den på Göteborgsoperan med premiär den 23 september. 

Stora röster och stora upplevelser

Dylan LeBlanc är tillbaka på scen och det är vi tacksamma för. Den amerikanske artisten, vars röst jämförts med bland annat Neil Young, besöker Pustervik den 3 och det lovas ljuva countrytoner. Amason dominerade musikscenen i Sverige förra året och segertåget har fortsatt under 2017. Nu spelar Amason på Lisebergs Stora Scen den 8 september, och du vill inte missa det. 

Är det klubbmusik du letar efter så behöver du inte leta längre. Ta dig bara till Partille Arena den 8 sember där Club MTV presenterar världskända houseduon Dimitri Vangelis & Wyman och skön hiphop med Jireel och Tjuvjakt.

Göteborgs egen Slowgold är tillbaka på hemmaplan med sin fantastiska prärierock. Många har upptäckt hennes drömska melodier, se till att göra det du med genom att ta dig till Stora Teatern den 9 september.

En av Skandinaviens ledande jazzstjärnor, danskan Sinne Eeg, spelar på Nefertiti den 22 september. Med inspirationskällor som Sara Vaughn och Ella Fitzgerald utlovas en kväll av klassisk jazz av högsta klass.

Sveriges soulkung Eric Gadd firar 30 år som artist och det gör han genom två exklusiva jubileumskonserter på Kajskjul 8 den 29 och 30 september. En smula läskigare och lite ösigare blir det på Liseberg samma helg då Papa Emeritus III och hans namnlösa onda andar i Ghost bjuder på hårdrock den 30 september.                              

Jazzklubb med retro-känsla, ny gelateria mitt i stan, och hantverkskorv i Linnéstaden

I slutet av augusti öppnade Unity Jazz. En jazzklubb med fokus på livemusik, skönt häng och klassisk barmat med ostfondu som specialitet. Du hittar den på Kyrkogatan 13.

Det finns ett nytt ställe för glassugna att besöka vid Grönsakstorget, där Gelaterian Göteborg serverar italiensk glass i en mängd olika smaker. Slå dig ner på caféet eller ta med dig din glass i en take away-låda.

Göteborg har ett par riktigt bra ställen för korvkonnässören och nu öppnar ännu ett. Würst ligger på Djupedalsgatan i Linnéstaden och fokuserar på hantverksmässigt tillverkade korvar och klassiska tillbehör. 

Dags att uppdatera höstgarderoben?

Missa då inte Göteborg Shopping Days helgen den 29 september – 1 oktober. Som en del av Höststaden Göteborg arrangeras evenemang, modevisning och mer för shoppingsugna besökare. Om du inte är i Göteborg under Shopping Days finns det så klart ändå riktigt bra möjligheter att hitta spännande kläder, inspirerande inredning och mycket mer i stans trendiga butiker och modehus. Läs mer om shopping i Göteborg här