Cykel- och löparfest i stan, mat- och trädgårdsdagar på Liseberg och vetenskapsfestival för vetgiriga

Äntligen är cykelsäsongen här och det betyder att det är dags för Göteborgsgirot den 5-7 maj, en tävling med flera olika klasser och distanser som tillsammans bjuder på en riktig cykelfest. Mer sport blir det den 20 maj då det är dags för den 37 upplagan av Göteborgsvarvet, det omåttligt populära loppet som lockar fler löpare än någon annan halvmara i världen. En riktig folkfest som du inte vill missa.

Liseberg har öppnat för säsongen och nu bjuder nordens största nöjespark in till de alltid lika uppskattade Trädgårdsdagarna. Den 11-14 maj har du chans att bli inspirerad och handla allt som hör trädgården till. Årets tema är starka känslor och Nordisk mytologi. Liseberg står också värd för matfestivalen Liseberg Food Festival den 20-21 maj. Där väntar bland annat kulinariska smakprov, skön musik och Svenska mästerskapen i Grill & BBQ.

Den Internationella Vetenskapsfestivalen i Göteborg går av stapeln den 8-19 maj och här blandas kultur och vetenskap på ett underhållande vis. Låt dig inspireras och ta del av nya perspektiv. Du hittar hela programmet och mer information här

Doktor Glas är tillbaka på Stadsteatern, och sista chansen att se Strindbergs ”Dödsdansen”

Krister Henriksson, kanske mest känd som Kurt Wallander i de närmare 25 Wallander-filmerna, är tillbaka i rollen som Dr Tyko Glas från Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas. Den hyllade enmansföreställningen spelas i en helt ny tolkning med premiär på Göteborgs Stadsteater den 14 maj.

På Stora Teatern vankas det mer högklassigt skådespel när Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon intar scenen i Strindbergs "Dödsdansen". Passa på, sista föreställningen i Göteborg är den 11 maj.

På tal om att passa på så se till att besöka Göteborgs Konstmuseum och utställningen ”Tove Jansson – Lusten att skapa och leva” innan det är för sent. Utställningen som ger en bred bild av den firade finska konstnären och hennes verk håller på fram till och med den 21 maj.

Klubbspelningar, stora shower och konsertpremiär på Liseberg

På Pustervik inleds konsertmånaden med countrytoner från hyllade kanadensiskan Whitney Rose den 1 maj. Den 12 maj tar Göteborgsartisten Ikhana med sig sin ”zebrafunk” till Pustervik, och den 26 maj står ansedda countryduon The Handsome Family på scen på den ikoniska Göteborgsklubben.

Missa inte heller när talangfulla multiinstrumentalisten Linnea Olsson tar med sig sitt nya material till Foajébaren på Göteborgs Stadsteater den 13 maj.

Är du sugen på en storslagen show? Då ska du ta dig till Scandinavium den 10 maj när legendariska rockbandet Kiss bjuder på hits, pyroteknik och allt annat som gjort dem till en av världens mest sevärda liveakter. Den 28 maj kommer ingen mindre än Rod Stewart till Scandinavium med turnén ”Hits”. Som namnet avslöjar så blir det en helkväll med klassiker som ”Da Ya Think I’m Sexy”, ”Baby Jane”, ”The First Cut is the Deepest” och ”Sailing”.

Liseberg har en riktigt spännande musiksommar framför sig och man sparkar igång konsertprogrammet med hyllade svenska artisten Little Jinder den 26 maj. 

Vegansk snabbmat, ny champagnebar och så har Andra Långgatan återigen fått en vinbar

More is more öppnar i Brämaregården den 5 maj och lovar street food i vegansk tappning. Fransk pizza (tart flambée) och övertoppade korvar finns menyn, på dryckeslistan hittar du bärs, bubbel, cocktails och mocktails. Läs mer här.

Linné har fått sin första champagnebar i form av Små bubblor som har slagit upp portarna på Nordenskiöldsgatan. Läs mer på deras hemsida här. 

På bartäta Andra Långgatan har det öppnat en ny vinbar. Tvinky hällde upp sitt första glas i slutet av april och bjuder in till en avslappnad stund, oavsett om du bara tar ett glas vin i baren eller en helkväll med trerättersmeny och vinpaket.  

Säkra dina biljetter till Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport Göteborg 2017

Missa inte årets största evenemang i Göteborg. Under en spännande och händelserik vecka, 21-27 augusti, kommer Longines FEI Europamästerskapen i Ridsport 2017 att förvandla hela staden till arena med tävlingar och aktiviteter på Ullevi, Heden och i Slottsskogen.

Läs mer.