Platserna vi tipsar om följer myndigheternas rekommendationer med anledning av coronapandemin, kontrollera deras egna kanaler för senaste nytt om öppettider osv. Och kom ihåg: stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt.

Bygglek i Biskopsgården (gratis)

För sjätte året i rad kan barn och unga umgås och skapa tillsammans på Biskopsgårdens bygglekplats. Här finns material att bygga med, verktyg att låna och personal att fråga om råd. Cyklar, bollar och spel för den som inte är på bygghumör erbjuds också.
Facebook
Badvädersgatan 3

Skate-coach och fika i Burgårdsparken (gratis)

Är skateboard, kickbike, inlines, rullskridskor och BMX poppis i familjen? Då ska ni styra stegen mot Actionpark, mellan Ullevi och Scandinavium. Vecka 25–33 finns det personal på plats alla dagar som sköter kafé, utlåning av skydd och brädor och coachning för alla som vill jobba på sina flips, slides och grinds.
Facebook, Instagram
Burgårdsparken

Segla i Frihamnen (gratis)

I Jubileumsparken i Frihamnen driver GKSS projektet Alla kan segla i samarbete med Älvstaden och Göteborgs 400-årsjubileum. Arenan är öppen för allmänheten varje helg och har en universell design, vilket innebär att alla oavsett funktionsförmåga kan vara med. Här finns även lekplats, skateramp, bokbås, bastu och utomhusbad.
Facebook, Instagram
Frihamnen 7

Lek och lär på Världskulturmuseet (gratis)

Hur känns det att sakna någon? När passar jag in i gruppen? Är det bara dumt att bråka eller behövs det ibland? På Världskulturmuseets permanenta utställning Tillsammans får barn och vuxna utforska de här frågorna på ett lekfullt och pedagogiskt sätt, och det finns aktiviteter anpassade för olika åldrar.
Facebook, Instagram
Södra vägen 54

Sommarlov med Göteborgs Stad (gratis)

Göteborgs Stad ordnar sommarlovsaktiviteter för alla åldrar i de olika stadsdelarna. På den här webbplatsen kan du hitta allt från textiltryck till fotboll, kulturskola och simhopp. Vissa aktiviteter kräver anmälan och vissa har drop-in, kolla in respektive sida för mer info.

Fiska krabbor (gratis)

Ett snöre, en klädnypa och en bit fisk eller mussla som bete – det är allt som behövs för att fiska tångkrabbor vid bryggor och steniga stränder. Samla dem i en hink med vatten och lite tång som skyddar mot solen, och släpp alltid tillbaka dem i havet efteråt.
Badplatser

Åk Stinsen-tåget

Det här charmiga lilla sightseeingtåget är en favorit bland både små och stora. I sommar kör det runt varje dag både inne i centrum och i Slottsskogen till och med den 30 augusti. Det blir lite begränsat med platser på grund av coronapandemin men i gengäld kör de tätare turer.
Facebook
Gustaf Adolfs torg/Slottsskogen

Hälsa på hos Alfons Åberg

På Alfons Åbergs kulturhus, bredvid Göteborgs centralstation, kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. För att undvika trängsel har de i sommar infört ett bokningssystem. Det går att boka besök för perioden 22 juni till 30 augusti på kulturhusets webbplats.
Facebook, Instagram
Slussgatan 1

Regnskogshäng på Universeum

Norden största science center är ett äventyr i sju våningar för hela familjen. Här finns Europas största akvarier, spännande experiment för olika åldrar, en utställning om livet i rymden och en blomstrande regnskog med exotiska djur och fåglar.
Facebook, Instagram
Södra vägen 50

Lekbyn på Tjolöholms slott

Här kan barnen leka i historisk miljö i ett allmogehus, en skola och ett stuteri i miniatyr. På Tjolöholm finns också lekskeppet Montrose, en sandstrand för de mindre barnen och stora naturområden för den som vill gå på upptäcktsfärd. Med hjälp av QR-koder kan du gå på äventyrsrunda och få veta mer om olika platser.
Facebook, Instagram
Tjolöholms slott, Fjärås

Ännu fler barnfamiljstips hittar du här: