Jul på Liseberg – mer än en julmarknad

Sveriges bästa julmarknad hittar du på Nordens största nöjespark. Strosa bland vinteröppna karuseller, mängder av utställare och miljoner juleljus och upplev julstämning i kvadrat. Som om inte det räckte så bjuds det dessutom på magi i form av Charles Dickens klassiska julsaga berättad på is. Jul på Liseberg öppnar den 15 november.

Julklappsvagnen sprider glädje

En av julens finaste traditioner står Julklappsvagnen för. Med pyntad veteranspårvagn åker Stadmissionen runt i Göteborg och samlar in julklappar till göteborgare i utsatthet. Möt upp vagnen längs turen eller ta dig till Drottningtorget där en stationär spårvagn samlar in klappar. Julklappsvagnen tar tacksamt emot presenter den 7 december. Mer information kommer på goteborg.com när det närmar sig.

Stämningsfulla Luciakonserter

En svensk julklassiker som måste upplevas! När vintern är som mörkast lyser Lucia med entourage upp tillvaron med vackra ljus och sagolik sång. Luciakonserter finns att uppleva i Göteborg mellan den 13–15 december.

Traditionell jul i Haga

Att promenera Haga Nygata fram till doften av brända mandlar och ljudet av julsånger är en riktig julfavorit, så självklart ska du bege dig till Hagas mysiga julmarknad. Premiären är den 30 november, och marknaden återkommer sedan varje helg fram till och med den 22 december.

Designjul med à la London och Röda Stens julmarknad

Att Västsverige och Göteborg kan design i alla former, det visas upp på à la Londons juldesignmarknad på Auktionsverket Kulturarena den 22–24 november. På Röda Sten Konsthall hittar du nyskapande konsthantverk och design den 29 november–1 december. Perfekta tillfällen att hitta unika julklappar från lokala designer! Sugen på fler julmarknader? Kika här.

Idel stjärnor i Den sjungande julgranen

I Göteborg är Den sjungande julgranen nästan lika efterlängtad som självaste Jultomten. Och inte undra på det, när det vankas ljuva julsånger från flera av Västsveriges bästa körer i granformation. I år hittar du Den sjungande julgranen på Kungsportsplatsen. Fler julkonserter i Göteborg hittar du här.

Julboule med julbord på Boulebar

På med din bästa randiga jultröja och bege dig till Boulebar Rosenlund för ett lite annorlunda julfirande. Där kan du nämligen avnjuta en julmeny inspirerad av det franska köket och göra upp med vänner i den ädla sporten boule.

Njut av havets läckerheter och julshow ombord på M/S Trubaduren

Byt ut julbordet mot vinterkryss ombord på M/S Trubaduren. Det blir en kryssning i Göteborgs skärgård, komplett med en läcker skaldjursbuffé och show! Om du gillar att kombinera mat och show kan vi även rekommendera Christmas by Wallmans på Kungsportshuset.  

Upptäck hållbara julklappar och mysiga Magasinstorget

Dags att köpa julklappar till nära och kära? Varför inte ge dem något från Göteborgs många fina vintagebutiker! Annars kanske du får inspiration från våra tips på hållbara julklappar från Göteborg (det finns självklart fler att välja mellan!).

Om du vill flanera bland butiker i julmysiga miljöer ska du bege dig till Magasinstorget, där det utöver julmusik också går att beskåda Da Matteos stora pepparkakshus. Varje onsdag bjuds det på glögg, körsång och torgets foodtrucks håller öppet till 19.00. Start 27 november. 

Även populära Victoriapassagen och Victoriagården, ett stenkast från Magasinsgatan, har fått exta julbelysning och på lördagar bjuds det på julfika. Start 30 november. 

Skärgården i advent

Göteborgs skärgård är underbar året runt, och i december finns det extra många anledningar att besöka Hönö. Du tar dig enkelt till Skärgården i advent med båten M/S Kungsö från Stenpiren i centrala Göteborg. Väl framme väntar musik, barnaktiviteter, lokalproducerad mat och dryck och en mängd annat som hör julen till. Premiär den 30 november och 1 december, och sedan varje lördag fram till och med den 21 december.