1. Roa dig på Liseberg, Nordens största nöjespark

Liseberg är en park för alla. Sommar, höst och jul fylls parken med glädje.
Läs mer om Liseberg.

 

2. Besök pampiga Göteborgs Konstmuseum

Museet har tre stjärnor i Michelins Green Guide och imponerande, nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Här finns stora utställningar året runt.
Läs mer om Göteborgs Konstmuseum.

 

3. Gör en dagstur i Göteborgs skärgård

Du når karga klippor och pittoreska fiskebyar på mindre än en timme, och det är enkelt att ta sig till skärgården med färja, buss eller bil.
Läs mer om Göteborgs skärgård och hur du tar dig till de olika öarna.

4. Upptäck Göteborg från vattnet!

Närheten till havet har varit avgörande för Göteborg. Det ger också besökare en chans att se staden från en spännande vinkel, till exempel genom sightseeingturer med populära Paddan, kajakuthyrning eller stand up paddleboard

 

5. Köp nyfångade räkor i Feskekôrka

Saluhallen för fisk och skaldjur stod färdig 1874 efter ritning av stadsarkitekt Gegerfeldt. Och ja, den ser faktiskt ut som en kyrka. Här finns det nyfångade läckerheter från havet och du hittar det mesta av havets delikatesser.
Läs mer om Feskekôrka.

 

6. Fika i Haga

Den mysiga stadsdelen har gott om kaféer och småbutiker. Kanske testar du en gigantisk kanelbulle på Haga Nygata?
Läs mer om Haga.

 

7. Gå på safari i Universeums regnskog

Universeum rymmer en hel regnskog, en akvariehall med exotiska fiskar och hajar, mängder av exotiska djur och växter – allt under ett och samma tak.
Läs mer om Universeum.

 

8. Shoppa göteborgsk design

Lokala klädmärken, secondhand och inredning är bara en liten del av allt du hittar under en shoppingrunda i Göteborg. 
Läs mer om shopping.

 

9. Ät fisk och skaldjur

Havets läckerheter smakar extra gott i hamnstaden Göteborg. Räkmackor, nyfångad fisk i klassiska och moderna former, musslor och ostron - utbudet är stort! Besök restaurangsidan och hitta ditt favoritställe, oavsett om du vill njuta av fisk eller annat.
Läs mer om restauranger.

 

10. Besök Trädgårdsföreningen

Bara ett stenkast från centralen ligger Trädgårdsföreningen – en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker. I andra änden av stan hittar du Botaniska Trägården, en botanisk trädgård i världsklass med över 16 000 arter att beundra.
Läs mer om parker och trädgårdar i Göteborg.

 

Sugen på mer? Här är 5 bonustips!

Åk spårvagn!

De blåvita spårvagnarna är ett typiskt göteborgskt transportmedel och därtill ett ypperligt sätt att uppleva stan, så ta vagnen när du ska ta dig runt.

Testa lokalt hantverksöl

Kolla in de olika mikrobryggerier som poppat upp på olika håll i staden och testa lokalt hantverksöl. Läs mer om några av Göteborgs mikrobryggerier och få fler tips i den lokala ölguiden.

Basta och bada i Frihamnen

Den spektakulära bastun och den flytande poolen Allmänna badet är två av anledningarna att åka till Frihamnen. Gratis aktiviteter, tillgängligt och nytänkande mitt i stan.

Besök Götaplatsen

Götaplatsen, där Poseidon omges av Göteborgs Konstmuseum, Stadsteatern och Konserthuset, invigdes till Jubileumsutställningen 1923 och har blivit något av en signaturbild för Göteborg. Arkitektur, kultur och historia i ett!

Blicka ut från Skansen Kronan

Njut av den vackra utsikten från Skansen Kronan, försvarsanläggningen från 1600-talet som varit såväl fängelse som nödbostad och museum. Milsvid utsikt över stan och perfekt picknickställe!