1. Utnyttja Göteborgs underbara parker

Göteborg är en grön stad med parker och trädgårdar i massor. Det kommer väl till pass under stadsfestivaler, oavsett om du är ute efter en stunds avkoppling mellan underhållning på Kulturkalaset eller om du vill möta dina vänner för en lunch i det gröna innan konserterna börjar på Way Out West.

2. Ut och upptäck!

Gothenburg Culture Festival har hundratals programpunkter att erbjuda, inklusive saker som du säkerligen aldrig ens hört talas om. Som du säkert vet är dessa programpunkter gratis, så varför inte passa på att uppleva något helt nytt? Way Out West erbjuder mer än musik, det pågår filmvisningar, föreläsningar och mer under festivalen också. Se till att kolla upp vilka lokaler utanför festivalområdet som används för att få ut det mesta av festivalen!

3. Få en bra start på dagen

En festival där du tältar på ett inhägnat område har så klart sin charm, men håll med om att frukost- och brunchalternativen där ofta är något begränsade. I Göteborg är det tvärt om! Här finns en uppsjö av roliga frukostställen och smarriga bruncher som ger dig en bra start på dagen.

4. Lämna bilen hemma

Det kanske är en självklarhet, men vi vill ändå slå ett slag för Göteborgs kollektivtrafik, med bussar, båtar och spårvagnar som snabbt och enkelt tar dig dit du vill. Dessutom kan du hyra cyklar från de många Styr & Ställ-stationer som finns runt om i staden.

5. Njut av god festivalmat och besök fantastiska restauranger

Att smaka på all den goda mat som står till buds brukar vara en av höjdpunkterna på festivaler, och det samma gäller här i Göteborg. Men glöm inte bort att du runt hörnet har mer mat i världsklass, med allt från krogar med michelinstjärnor till delikat street food.

Bra att tänka på

1. Ta med en vattenflaska

Det är viktigt att dricka vatten, så ta med dig en flaska som du kan fylla på under festivalen. Det finns vattenstationer på både Kulturkalaset och Way Out West. Tänk på att du måste ta av korken för att få ta med dig flaskan in på festivalområdet under Way Out West.  

2. En powerbank till din mobiltelefon

Telefonen används flitigt under en festival. Det ska filmas och fotas, spelscheman ska kollas och så kanske du behöver hjälp med navigationen. Det betyder att ditt batteri dräneras ganska fort. Om du har möjlighet, ta med dig en powerbank och ge din telefon några extraliv, så att du inte missar att föreviga några magiska ögonblick.

3. Använd solkräm

Ska du vara ute i solen en hel dag kräver det att du använder solkräm för att inte skada huden. Tänk på att smörja in dig!

4. Var redo för regn

Vi hoppas självklart på sol, men att det regnar lite är knappast otänkbart. En liten poncho som får plats i fickan fungerar fint för de flesta skurar.

5. Jacka eller tröja

Även om det är knallvarmt under dagen så kan det bli betydligt kallare framåt kvällskvisten. Ta med en tröja eller jacka och låt lager på lager-principen vara din vän.