Nya utställningar

The Art of Banksy har kommit till Göteborg. En perfekt upplevelse för konstintresserade. Det är världens största utställning av Banksys verk, lånade från privata internationella köpare och Steve Lazarides (Banksys tidigare fotograf och manager) privata samling. Utställningen är inte producerad eller auktoriserad av Banksy.  

Göteborgs Garderob är Stadsmuseets helt nya utställning. Dedikerad till stadens garderob mellan 1880–1930. Allt ifrån ateljésydda drömklänningar till en liten lappad barnjacka, som slutat sina dagar som isolering i ett torp. 

Vill man gå längre bak i tiden och få möjligheten att uppleva de största, läskigaste och mest fascinerande djuren som existerat så ska man bege sig till Universeum. Utställningen – Dinosaurs är ett riktigt lärorikt äventyr för hela familjen och nyfikna åskådare. 

Dinosaurs_på_Universeum-43.jpg

Hasselblad Center firar 50-årsjubileet av månlandningen med en utställning som utforskar människans förhållande till just månen. 

Nya restauranger

Slå dig ner hos Faye Emmy. Här står goda naturviner i fokus tillsammans med ett generöst utbud av pinchos, ost och kallskuret. Carbon är stans nya fine-dining restaurang. Jean Henkel, som även driver restaurangen Brasa i samma område, ligger bakom denna nysatsning. På Östra Larmgatan, har restaurangen Noot Nordik Kitchen nyligen öppnat och erbjuder lunch, middag och cocktails med nordisk inriktning. Eller varför inte franska gourmetbistron, Le Comptoir, som även har en kombinerad butik där du hittar allt från ostar, vin och charkuterier till färska bakverk.

Nya hotell

Göteborg kan även introducera två nya hotell, Best Western PLUS Åby Hotel där upplevelsen står i fokus och inredningen inspirerad av Tivoli med 223 rum i Göteborg/Mölndal. Isbolaget och Donsö välkomnar sitt första charmiga hotell i juli, som till en början står utrustat med nio dubbelrum och en svit som alla har havsutsikt.

Nya musikfestivaler

Sommaren bjuder även på många härliga musikevent! West Coast Country Festival som tar plats på Åby arena, representerar flera av countryns olika stilar med fokus på pop och rockcountry. European Choir Games är en av världens största körfestivaler. Här tävlar en mängd körer från hela världen i olika kategorier i Göteborg. Konserter kommer att hållas på Partille Arena, i stadens kyrkor och runt om på stan.