Özz Nûyens stand up-succéer har setts och älskats runt om i landet och i denna show bjuder han på nyskrivet material blandat med sina roligaste och bästa rutiner. Han berättar om sina sämsta gig, pinsammaste stunder, om den snåriga vägen fram till att bli bäst och vad som gör ett skämt till att ena dagen bli så roligt att publiken skrattar så snoret rinner till att nästa dag falla platt. Vad händer då i rummet och i Özz huvud?

Özz Nûjen har i tjugo år varit en av dem som har betytt mest för svensk stand up i allmänhet och dess utveckling i synnerhet. Özz är förmodligen också Sveriges enda stand up-komiker som medverkat i två franska storfilmer, varit ’Puck’ i Shakespeares ”Midsommarnattsdröm”, ’Carlsson’ i Strindbergs ”Hemsöborna”, Molina i ”Spindelkvinnans kyss” och ’Gycklaren’ i Nobelpristagaren Dario Fos ”Mistero Buffo”.

Med sitt oefterhärmliga sätt och sin förmåga att roa och oroa kommer Özz nu att avslöja saker om sig själv, sina kollegor och standup-branschen. Det blir spännande och med all säkerhet också ibland överväldigande. Från Jan Guillou till Greta Thunberg, från sitt favoritlag AIK till vandrande pinnar och från religiösa fanatiker till kvart i tre ragg. Ja, när Özz står på scen kan allt hända.

20_år_med_mig_özz_nuyen_listbild.jpg
”Kom och fira med mig när jag gör det jag älskar mest. Standup som roar och oroar. Puss och kram!” - Özz Nûjen

Under november och december 2020 gör han 20 exklusiva shower klockan 20.00 i 20 utvalda städer runtom i Sverige.

Arrangör: Damar Produktion

Information

Här kan du läsa mer.