Cum Pane

Det lilla bageriet Cum Pane har försett Majornaborna med ekologiskt bröd, bullar och småkakor sedan 2008. Hantverksbageriets hela sortiment är KRAV-certifierat och mjölet, helt utan tillsatser, kommer från Limabacka Kvarn på Västkusten. Gör du ett förstagångsbesök kan det vara värt att testa deras specialitet: ett osötat surdegsbröd från stenugnen.
Mariagatan 17

cum-pane-43-1.jpg

BAKA stenugnsbageri

Stenugnbageriet BAKA hittar du i det expansiva bostadsområdet vid kajen i Eriksberg. Det populära bageriet är också kafé för den som vill sätta sig och avnjuta en färsk bulle tillsammans med en kaffe. Sommartid går det att sitta ute och utsikt över älven. Här bakas brödet och bullarna med ekologiskt mjöl, riktigt smör och en stor skopa kärlek.
Ostindiefararen 27

baka-43-1.jpg

Alvar och Ivar surdegsbageri

I mer än 10 år har det familjära bageriet Alvar & Ivar funnits på Kastellgatan i Linné. Under tiden har populariteten växt och bageriet har numer blivit en given del av kvarteret. I dag är det endast KRAV-märkta produkter som kommer ut ur ugnen. Det ekologiska surdegsbrödet kanske är det mest kända, men det finns också ett gott utbud av småkakor och bullar.
Kastellgatan 11

alvar-ivar-43-1.jpg

St Agnes

Mitt i stan, på Teatergatan, ligger det veganvänliga kafét St Agnes. Här finns de mest traditionella bakverken och bröden – i vegansk form. Som namnet kanske antyder är det en Agnes som ligger bakom kafét. Agnes Uluarda har tillsammans med familjen startat både kafét och det bageriet ett stenkast bort som förser kafét med bröd och bak.
Teatergatan 32

stagnes-43-2.jpg

Bullen & Brödet

Bullen & Brödet är ett litet guldkorn i Masthugget. Valnötsbröd, croissanter och honungsbaguetter är några av bakhantverken som går att hitta på detta intima bageri. Delar av utbudet är bestående men bagarna testar även nya recept som görs och säljs i begränsande upplagor. Vad sägs till exempel om en kanelkringla toppad med smulad kexchoklad? Gott!
Fjällgatan 34

bullen brodet1-43.jpg