Njut av de blommande körsbärsträden

När träden runt Järntorget blommar så fullkomligen badar Göteborgs sociala medie-flöden i rosa. Och det kan man ju förstå. De vackra körsbärsblommorna signalerar starten på våren och början på en tid där Göteborg exploderar i färg, inte minst i stadens parker och trädgårdar. Om du vill maximera din körsbärsblom-upplevelse så ska du bege dig till Botaniska Trädgården den 28 april när de välkomnar våren med ett traditionellt japanskt hanami-firande. 

Delta i världens största halvmara

Sugen på att springa 21 km? Då är Göteborgsvarvet ett utmärkt tillfälle att göra just det. Världens största halvmaraton lockar varje år över 60 000 registrerade löpare, och även om du inte är en av dem så är det en upplevelse att bara titta på loppet. Det går att ta på den festliga stämningen i hela stan när göteborgare och besökare gör sitt bästa för att heja fram löparna, samtidigt som de från åskådarplats njuter av en picnic eller läskande dryck (ibland av typen som sannolikt inte hittas på varvets vätskestationer). 

Ta båten ut i skärgården

Den magiska ö-värld som är Göteborgs skärgård  ligger bara en kort resa från centrala Göteborg, och även om den är väl värd ett besök året om så är en resa på just våren svårslagen. Allt du behöver göra är att skaffa dig en buss eller spårvagnsbiljett, den är giltig på båtarna som tar dig ut i skärgården också. Ute på de större öarna hittar du caféer, restauranger, och ett par hotell om du skulle önska att förlänga din vistelse.

Fika utomhus!

Om du bor i Sverige kanske fenoment fika inte innehåller riktigt samma mytiska kvaliteter som det gör för våra utländska besökare, men en fika en varm vårdag i Göteborg är likväl något alla bör unna sig. Stan har ett rikt utbud av klassiska kaféer såväl som trendiga kaffebarer. Leta upp en plats i solen och slå dig ner, det blir inte bättre än så!

Upplev fart, fläkt och äventyr på Liseberg

Det ska vara lite pirrigt att besöka nöjesparker. Och pirrigt blir det minst sagt i år på Liseberg med nya värstingen Valkyria, den gastkramande berg och dalbanan som invigs under sommaren. Fram till dess finns det självklart massor av andra fartfyllda attraktioner att roa sig med. Liseberg är dessutom välkänt för sina vackra planteringar och blomsterarrangemang, ännu en bra anledning att besöka parken nu på våren.

Liseberg öppnar den 27 april.