1. Rakel & Oraklet kommer till Göteborg

Rakel_och_Oraklet-43.jpg

Under sportlovsveckan i Göteborg så kommer GöteborgsOperan hålla en minimusikal om Rakel och Oraklet, om vänskap och att bli osams. Finurlig humor blandas med stort allvar och med scenkonstens magi får barnen följa med på en fantasifull resa med musiker och musikalartister. Tider och priser hittar du här

2. Spannmålsverkstad i Göteborgs Botaniska trädgården

Liten_spannmålsverkstad_-43.jpg

Botaniska trädgården i Göteborg är en av norra Europas finaste botaniska trädgårdar och värd att besöka året om. Under sportlovet bjuds det in till spannmålsverkstad där ni får vara med i brödbakarprocessen från ax till limpa. Var med och mal mjölet innan ni låter era bakfantasier flöda! Passa också på att se de tropiska blommorna och taggiga kaktusarna bland växthusen inne i trädgården. Aktiviteten kostar 30 kr och förhandsbokning rekommenderas. 

3. Hälsa på djuren i Slottsskogen

slottsskogen-algar-43-1.jpg

Praktfulla Slottsskogen är ett självklart besöksmål och en perfekt plats för en promenad, fika eller lekstund. I den natursköna parken ligger också en djurpark med inriktning på nordiska djur. Här kan ni se när sälar och pingviner matas varje eftermiddag, klappa hästar och se parkens älgar. Det kostar ingenting att besöka djuren.

4. Heldag på Universeum

universeum-regnskog-43-1.jpg

Nordens största science center ligger mitt i Göteborg. Universeum är en plats för de nyfikna där kunskap leks fram. Djur och natur blandas med ny teknik och spännande experiment. Upplev en safari genom Regnskogen, kika på de stora havsdjuren i Akvariehallen, eller följ med på ett äventyr ut i universum på utställningen Rymdresan. Läs mer om öppettider och priser här.

5. Aktivitetsdag – på lekplatsen eller i pulkabacken

I Göteborg finns det gott om utomhusaktiviteter att ta del av – året om. Göteborgs vinterväder är inte alltid helt pålitligt, men om det finns tillräckligt med snö så finns det gott om roliga pulkabackar att ta sig an. Inte minst i Slottsskogen där Bragebacken lockar många, och i Delsjön kan ni pröva på Brudarebackens branta lutning. Om vädret inte tillåter pulkaåkning så finns det många spännande lekplatser att testa på, bland annat Regnlekplatsen. Kika på vår lista här!