1. Åk skridskor på Heden

Kylan verkar hänga sig kvar i Göteborg. Det innebär att skridskobanan på Heden håller öppet och bjuder in till glada och glatta dagar. Du kan hyra skridskor och hjälm på plats, se Göteborgs Stads hemsida för öppettider och priser här.

2. Måla med akvarell i Botaniska

Sportlov_i_Botaniska-43.png

Botaniska Trädgården i Göteborg är en av norra Europas bästa botaniska trädgårdar och värd att besöka året om. Under sportlovet lockar man med målarverkstad och bjuder in till att skapa konst bland tropiska växter och taggiga kaktusar. Du kan även gå en tipspromenad i växthusen och lära dig mer om pollinering. Aktiviteten kostar 30 kr och måste bokas i förväg. Tider och mer information hittar du här.

3. Gör egna fågelmatsbollar i Trädgårdsföreningen

Mitt i Göteborg ligger ståtliga Trädgårdsföreningen som med sina planteringar, palmhus och lekplats lockar massor av göteborgare och turister. Passa på att besöka Trädgårdsföreningen under sportlovet och gör egna matbollar till fåglarna, eller varför inte en fågelholk? Allt material finns på plats och ingen anmälan krävs. Läs mer här.

4. Hälsa på djuren i Slottsskogen

Praktfulla Slottsskogen är ett självklart besöksmål och en perfekt plats för en promenad, fika eller lekstund. Eller kliv in i parkens zoo där du träffar sälar, pingviner, älgar och mer, det kostar ingenting att besöka djuren. Vid populära lekplatsen Plikta ordnas olika aktiviteter, läs mer om dem här.

5. Plocka fram pulkan om det snöar

Göteborgs vinterväder är inte alltid helt pålitligt, men om det finns tillräckligt med snö så finns det gott om roliga pulkabackar att ta sig an. Inte minst i Slottsskogen där Bragebacken lockar många, och i Delsjön där du kan ta dig an Brudarebackens branta lutning.