Restauranger

Diket öppnade i maj och ligger på Karl Johansgatan 11 i Majorna i en mysig och luftig lokal. Maten bygger på det kockarna själva tycker är gott och vin serveras på tapp.

De två vännerna bakom Wolfgang vincafé hade ambitionen att skapa ett opretentiöst ställe inspirerat av vinkaféer i Frankrike. Här finns ett brett spektrum av vin men även brunch, kaffe och i förlängningen vinprovningar.

Den 23 maj hade nya popup-restaurangen Huggorm! premiär i smedjan på Sjömagasinet och framöver kommer den att poppa upp runt om i stan. Menyn fokuserar på delikatesser från havet samt vegetariska rätter. I priset ingår också utvalda viner.

Snart öppnar den nytänkande restaurangen Rollin’ bistros i Gamlestadens Fabrikers gamla pannrum. Menyn består av färgrika och hälsosamma bowls, drinkar och burgare. Lokalen har högt i tak och är en upplevelse i sig, och förhoppningen är att längre fram kunna ha konserter och en uteservering.

Tyska bron har nu öppnat sin nya bryggservering i kanalen mellan Norra och Södra hamngatan mitt i centrala Göteborg. Den nya serveringen är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och är skapad som en ny mötesplats i Göteborg.

Kultur

Stadsmuseet har begränsade öppettider och restriktioner på grund av covid-19 men kommer fortfarande med nya utställningar under våren 2020. Frispel öppnar upp både digitalt och fysiskt den 16 maj. Utställningen berättar om hur teaterscenen förändrades i Göteborg när den traditionella teaterkonsten ifrågasattes och gjorde plats för den fria teaterscenen under 60- och 70-talet.

Upplevelser

Pilgrimsleden, som går mellan Masthugget och Trollhättan längs med Göta älv, inviger i sommar nya etapper. Det finns också möjlighet att delta på en femdagarsvandring, etapp för etapp. Leden berättar historien om Göteborgs framväxt och går genom varierande omgivningar. De olika etapperna har olika svårighetsgrad och längd som passar alla.

Med Sunset Club har Port Du Soleil utformat ett nytt koncept där klubben är anpassad till rådande omständigheter. Här kan man boka en cabana i eftermiddagssolen eller en middagssittning med bordsservering. Maten står Thomas Sjögren för, Årets kock 2015. Extra mycket utrymme, distance-managers, bordsservering och enmansdansgolv för att man ska känna sig trygg. Öppet fredagar och lördagar.

Shopping

Humana secondhand, den populära secondhandbutiken, öppnade sina dörrar den 25 mars på Kaserntorget i Göteborg. Butiken finns sedan tidigare i Stockholm och Malmö. Under coronapandemin har de också flyttat över en del av sina plagg till Tradera.