Mitt i stadens finrum ligger den: Actionpark, en av Göteborgs mest unika arenor, med närmare 2000 kvadratmeter böljande betonglandskap till glädje för actionsportare av olika slag.

Actionpark är placerad längs evenemangsstråket, mellan de stora publika arenorna Ullevi och Scandinavium och precis bakom biografen Bergakungen, och erbjuder gropar, hopp, kanter och hinder för alla som åker skateboard, kickbike av trickmodell, inlines, rullskridskor och BMX.

Parken är alltid öppen men säsongen brukar komma igång någon gång i april. Då finns där ett litet kafé, utlåning av skydd och brädor samt kontor för personal från stadsdelen Centrum. I parken finns också en mindre läktare och ett litet torg med bänkar att pausa på.

Alla är välkomna

Till Actionpark är alla välkomna. Oavsett ålder eller bakgrund ska alla ha möjlighet att utöva sin sport, kultur och livsstil och Actionpark arbetar aktivt för att alla besökare ska känna sig välkomna till en trygg plats. Som ett led i detta är parken HBTQ-certifierad. 

I Actionpark är ungdomarna en resurs och alla projekt i parken drivs av dem, i nära samarbete med Göteborgs stad och näringslivet.

Läs mer om parken och aktuella evenemang på deras hemsida samt på facebook.

Kontakt

Adress: Burgårdsparken
Hållplats: Ullevi Södra, Scandinavium
E-post: daniel.blasko@centrum.goteborg.se
Hemsida: http://bit.ly/actionparkgbg

Affisch_actionpark_sommar_2020.jpg