Från början av juni till slutet av september kommer makrillen till västkusten. Då kan du själv dra upp denna något stidbara stimmfisk med spö eller det mer traditionella makrillmetet som även kallas handdröj. Ett roligt och spännande fiske som riktar sig till hela familjen.

Vill du jaga havets svarta guld, hummern, kan du följa med på ett fiskeäventyr med gamla anor. Under sensommaren i september fiskas hummer med tinor mellan Hönö och Vinga i Göteborgs norra skärgård. Turen är tre timmar lång och givetvis får du med dig en hummer med dig hem.

Marine Events kan även ta med dig över på danska vatten för vrakfiske. Det finns gott om vrak på 30 till 200 meters djup och fångsten är allt från torsk, sej och kolja till katt- och bläckfisk. Turen är cirka åtta timmar lång och nappar det inte vid det ena vraken fiskar du vidare till nästa.

Testa på hur det är att dyka med tuber och upplev göteborgs skärgård under havets yta med Marine Events dykskola. Dagen börjar med en teoretisk genomgång av de saker man behöver känna till för att dyka. Sedan byter du om och hoppar i vattnet tillsammans med en instruktör. Under dyket kommer du att uppleva ett myller av liv och rörelse under havets yta.

Med Marine Events kan du även åka på en två timmar lång sälsafari bland vågor, vind och saltstänkta klippor. Turen går utanför farlederna mellan Hönö och Vinga bland sälkollinier där några av de största har över 100 individer.

Kontakt

Adress: Hemvärnsvägen 2
Hållplats: Vipekärr, Öckerö
Telefonnummer: +4631969994
E-post: info@marineevent.se
Hemsida: https://www.marineevent.se