Magasinsgatan och Södra Larmgatan – unika leksaksbutiker och inredning till barnrummet

I området runt Magasingsatan ligger flera leksaksbutiker och barnprylbutiker. På Södra Larmgatan ligger den färgstarka leksaksbutiken Krabat & Co där du hittar traditionella leksaker som uppmuntrar till kreativa lekar, som utklädningskläder, dockhus, mjukisdjur, träleksaker och mycket mer. Liksom sin grannbutik Tummelisa har de också ett stort utbud av ekologiska leksaker för baby och barn. Längre upp på gatan, i hörnet mot Kaserntorget, ligger barnbutiken Big Baby som har ett brett utbud av barnvagnar, möbler, bärselar och andra barnprylar.

När du är i området får du inte missa leksaks- och inredningsaffären Lilla rummet med sitt utbud av populära svenska och skandinaviska varumärken.

Vallgatan och Korsgatan – svenska och internationella favoriter

Längs med Vallgatan i innerstaden ligger barnklädesbutikerna på rad. Omåttligt populära Mini Rodini har en egen butik på Vallgatan 25, där du hittar deras ekologiska och hållbart producerade kläder i färgstark design. Polarn & Pyret har också en av sina tre Göteborgsbutiker här, på Vallgatan 14.

När du strosar gatan fram tipsar vi också om att kika in på lokala Emma & Malenas butik på Vallgatan som har barnkläder från det egna skärgårdsinspirerade märket. Och missa inte att ta trappan ner till By Lelou där du hittar egentillverkade kläder i ekologiska och återvunna tyger.  

På anslutande Korsgatan har skomärket Kavat en egen butik, med hållbara och ergonomiska skor från baby till vuxen.  Här, på nummer 10, ligger också Naturkompaniet där du hittar en stort utbud av Fjällrävens Mini-Kånken.

Haga och Linné – böcker och retroinspirerat

Göteborg har många unika barnklädesmärken, med ett gemensamt fokus på hållbarhet, lekfull design, unisex och funktion. Barnklädesbutiken Omnes på Mellangatan 6 i Haga har ett stort utbud av Göteborgsbaserade varumärken som Koolabah, Ossoami, Marloe Jr och I dig denim. Retroinspirerade Villervalla har en av sina egna butiker på Haga Nygata 22 (den andra ligger på Korsgatan 5), och en outlet-butik på Landsvägsgatan 3, också det i Haga. På Landsvägsgatan ligger också ekologiska barnklädesmärket Filemon Kids butik. 

I området finns det också två bokaffärer som du inte får missa. Bokskåpet på Tredje långgatan 29 är ett favorittillhåll för alla små bokslukare, med sitt handplockade urval av barn- och ungdomslitteratur. Affären Björnen och boken på Prinsgatan 8 har precis som namnet avslöjar, fokus på mjukdjur och pysselböcker. 

Låna leksaker i Majorna

I stadsdelen Majorna öppnade nyligen Sveriges första leksaksbibliotek! Ett hållbart och plånboksvänlig alternativ! Medlemskap kan lösas för 300 kr per år eller 100 kr per vecka om du är på besök i staden. Läs mer på Leksaksbibliotekets hemsida, där du också hittar alla villkor.