2012 lade Adam Norman från Australien, Richard Bull från Nya Zeeland, Anders Hedlund från Sverige och Darryl de Necker från Sydafrika grunden till Beerbliotek. Efter två år anslöt svenske Niklas Gustafsson och britten Gary McLachlan. Sedan starten har Beerbliotek bryggt 200 olika öl och namnet anspelar också på viljan att vara en slags öl-samling. 

Mer information:

Notera att nedan information uppdaterades 2017-11-27 och kan ha ändrats.

Vilka ölsorter producerar bryggeriet? Vi brygger alla stilar av öl från lager till stouts, sours, IPA, pale ales, porters och så vidare. Vårt namn härrör från det latinska ordet Bibliotheca, vilket betyder en samling böcker. Det betyder att ett Beerbliotek är en samling öl. Vårt fokus är ny öl och därför har vi bryggt mer än 200 olika öl sedan vi började.

Brygger ni lättöl/folköl? Ja, hittills har vi bryggt nio olika folköl. Vår bästsäljande öl med låg alkohohalt är vår Session IPA och "Whoop Ass" - en Berliner Weisse med apelsinskal och laktos.

Tar bryggeriet emot besök? Ja, vi välkomnar besökare. Vi har länge tagit emot slutna sällskap och vi välkomnar även företag att komma förbi och njuta av en rundtur i bryggeriet med en privat provsmakning.

Finns bryggeriets öl på krogar i Göteborg – vilka? Det enklaste vore att säga att vi finns på varje pub. Göteborg har en rik bryggerikultur med över 25 bryggerier. Pubarna och restaurangerna gör ett bra jobb genom att inte bara ta in öl från ett bryggeri, utan ett stort urval av öl från alla. Så om du inte hittar vår öl på en pub, prova en från de andra bra Göteborgsbryggerierna. Du kommer inte bli besviken.