De mest spektakulära scenerna från BBC Studios banbrytande och prisade serie Blue Planet II i 4K Ultra HD på en gigantisk LED-vägg ackompanjerat live av en symfoniorkester. Det blir en resa från de isiga polarhaven till de pulserande korallreven, från självlysande havsdjup till enorma brunalgsskogar. Musik av Oscarsvinnaren Hans Zimmer, Jacob Shea och David Flemming från Bleeding Fingers Music. Presentatör på plats: Martin Emtenäs.

Efter succéerna Planet Earth – Live in Concert och Planet Earth II – Live in Concert, som upplevts på plats av mer än 50 000 personer enbart i Sverige, fortsätter konsertversionerna av BBC:s prisvinnande naturdokumentärer med Blue Planet II - Live in Concert under början av 2019.

Allting började för 20 år sedan med ett team naturfilmare från BBC Natural History Unit. De gav sig ut för att göra en serie om världens oceaner på en nivå som aldrig tidigare hade gjorts. Deras unika material blev den prisade serien The Blue Planet, som visades för första gången 2001 och som satte en helt ny standard för marina dokumentärer.

Nu, en generation senare, har filmteamet återigen dykt ner på djupet, för att ge tittarna ett helt nytt perspektiv på livet, världen och de karaktärer som lever under havsytan. Med hjälp av banbrytande utveckling inom såväl research som teknik har BBC Studios nya TV-serie avslöjat de senaste upptäckterna.

Under den fyra år långa inspelningen av Blue Planet II har olika team begett sig ut på 125 expeditioner, besökt 39 länder samt filmat från alla kontinenter och samtliga oceaner. 6000 timmar lades på djuphavsdykning, varav 1000 genomfördes med undervattensfarkoster. Logistiken bakom vissa av dessa expeditioner kan jämföras med en rymdresa – så mycket jobb krävdes. Under processen mötte filmteamet varelser som framstod som så underliga att de verkade komma från en helt annan planet. TV-serien, som hade svensk premiär på SVT den 4 mars 2018, tar med tittaren på en magisk upptäcktsresa till en blå parallellvärld fylld av överraskningar och mirakel.

Det unika bildmaterialet ackompanjeras av musik komponerad av Oscarsvinnaren Hans Zimmer, Jacob Shea och David Flemming. Prags filharmoniska orkester, under ledning av dirigent Matthew Freeman, kommer att framföra kompositionerna som skrevs för BBC Studios TV-serie. Konserten blir en uppslukande upplevelse, då det visuella möter orkestermusiken och häftiga ljudeffekter.

Citat ur SVTs pressmeddelande som beskriver det så väl:

”I haven lever några av de mest spektakulära djuren på planeten och där förekommer också några av de mest spektakulära händelserna. Det finns havsvarelser med överraskande intelligens som lever komplicerade liv som till viss grad påminner om människans.”

Biljettinformation

Här kan du läsa mer och boka biljetter.