GöteborgsOperan förvandlas till en biosalong när BBC:s mångfaldigt prisbelönade naturhistoriska tv-serie visas om planeten vi lever på.

George Fenton, skapare av musiken till Planet-trilogin, är en av Storbritanniens mest framgångsrika kompositörer med musik till över hundra filmer på sin meritlista och fem Oscars-nomineringar för Bästa filmmusik. För musiken till trilogin har han förärats priserna Emmy, BAFTA, Classic Brit och Ivor Novello. GöteborgsOperan är mycket stolt över att kunna välkomna honom tillbaka som dirigent för GöteborgsOperans Orkester.

The blue planet in concert
15 maj 2020, kl 19.00
Resan börjar med ”Blue planet”, en makalös berättelse om vår marina värld där vi får följa med ner i världshavens djup. Trots att två tredjedelar av jordens yta täcks av hav vet vi mer om hur det ser ut på månen än nere i havsdjupen. ”Blue Planet” tar oss med på en oförglömlig resa. Vi besöker både grunda korallrev som kryllar av färggrant liv och avlägsna djup som aldrig tidigare utforskats av människan.

Planet earth in concert
16 maj 2020, kl 18.00
Med hisnande filmsekvenser från några av jordens mest otillgängliga och vackraste platser berättar naturdokumentären ”Planet Earth” om livet på vår häpnadsväckande planet. Filmen följer solens väg över kontinenterna. Från Nepals högsta toppar till Amazonas frodiga grönska, från Saharas sandskulpturer till Arktis och Antarktis gnistrande islandskap. ”Planet Earth” tog fem år att göra. Resultatet visar dig djurlivets skönhet med allt från tuffa sammandrabbningar till ömsinta ögonblick med vår planets mest älskade, vildaste och svårfångade djur. 

Frozen planet in concert
17 maj 2020, kl 15.00
Följ med på en fascinerande resa med unika filmsekvenser av isbjörnarnas ömsinta kärleksliv, späckhuggarnas samarbete, vargarnas jakt på mat och pingvinernas slughet. Filmen visar livets kärva villkor i Arktis och Antarktis och är ett fulländat porträtt av de avlägsna och isolerade polarområdena – vår planets största och minst utforskade vildmarker. Filmteamet använde högteknologisk utrustning för att porträttera livet kring polcirklarna på ett sätt som de aldrig visats tidigare och kanske aldrig kommer att kunna visas igen.

BBC Earth är ett varumärke tillhörande BBC och används under licens. Framförs enligt överenskommelse med BBC Studios.

Information

Här kan du läsa mer.