Andras pengar – Tomas Arvidsson 

I denna deckare är en dataexpert och en kassaskåpsexpert i desperat behov av pengar, så de lägger vantarna på en fullastad värdestransport mitt i Göteborg. Det påbörjar en professionell tvekamp där de ställs mot en försäkringsutredare som är lika skarp som sina motståndare.

Att leva och dö som Joe Strummer – Marcus Birro 

Häng med på en resa till ett Göteborg bortanför Avenyn! Nutid blandas med 1980- och 1990-tal i denna bok om en man som återvänder till sin barndomsstad för att begrava en av sina bästa vänner.

Begynnelsen – Ramona Fransson

Spaningschefen Caroline von Steinberg är besviken på rättvisan för offer och börjar göra det som ingen vågar. Under sin nya identitet, Leah Quiller, letar hon samtidigt efter mannen som förstörde hennes liv. Detta är första boken i denna deckartrilogi.

Bläckfisken - Christer Lundberg 

Sedan Jimmy förlorade sin bästa vän för 15 år sedan har han fastnat i det förflutna. Livet vänder när han får en praktikplats på Sjöfartsmuseet, där gömmer han den lilla bläckfisk han fått i sin vård. Men bläckfisken är inte så ofarlig som den verkar, utan växer med oroande hastighet …

Borde vara död – Pål Eggert

I fantasy-versionen av Göteborg möter du Sebastian som jobbar på ett boende för hemlösa på Hisingen. När Isa kommer till boendet börjar personer hon talat med ta livet av sig och Sebastian är säker på att hon döljer något. Men han är inte heller den han säger sig vara.

"Kort efter att en ung man hittats mördad i London sker ett liknande mord i Göteborg."

Dans med en ängel – Åke Edwardson

Häng med Erik Winter på en av hans mest plågsamma utredningar i denna deckare. Kort efter att en ung man hittats mördad i London sker ett liknande mord i Göteborg. Gillar du karaktärerna kan du kolla in fler böcker om Winter och hans kollegor.

Den krossade tanghästen – Helene Tursten

Första deckaren av många om Irene Huss. Hon börjar undersöka vad som ser ut att vara en förmögen mans självmord, det leder till att hon dras in i en farlig värld. Fler människor dör i jakten på fallna miljonärer, mc-gäng och knarklangare.

Den stora utställningen – Marie Hermanson 

När Jubileumsutställningen i Göteborg invigs år 1923 är journalisten Ellen och polisen Nils på plats. Hotfulla antisemitiska krafter sätts i rörelse när ryktet sprids att självaste Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen.

En enastående karriär – Martin Engberg

Hela Jonas värld rasar samman när han misslyckas med sin disputation i litteraturvetenskap. När handledaren Stefan, rockstjärne-professorn, återvänder till universitetet börjar Jonas bli sugen på att få revansch. Kommer han att lyckas?

En ö i havet – Annika Thor

För att komma undan judeförföljelserna i Österrike under andra världskriget skickas systrarna Steffi och Nelli, tolv och sju år gamla, till en ö i Göteborgs skärgård. Men de möts inte av paradiset de drömt om, utan av en karg verklighet.

Göteborg i päls – Per Johansson

Med utgångspunkt i disken i ett restaurangkök kommer här berättelsen om en ung och intellektuell kille. Ta del av allt från slitet med extrajobb på restaurang och plugget, till sökandet efter ett sammanhang. 

Göteborgs schamaner – Johan Nilsson 

Hösten 1989 försöker en grupp schamaner hela en svårt sjuk man i en lägenhet i Vasastan, Felix blir vittne till mannen som reser sig upp och går. Men några veckor senare är mannen ändå död, schamankollektivet löses upp och Felix undrar om han själv bär någon skuld i dödsfallet.

"Hon tänker inte bli någon trappstädare utan statsminister eller hjärnkirurg."

Ingenbarnsland – Eija Hetekivi Olsson

Följ med till Gårdsten och Bergsjön på 1980-talet, där bor Miira som är född i Sverige men ses som invandrare. Hon tänker inte bli någon trappstädare utan statsminister eller hjärnkirurg. Här lär du känna det Sverige som växte fram under folkhemsåren.

När inget annat återstår – Mats Ahlstedt

En psykologisk thriller om en ny profilerare vid Göteborgspolisen får som första fall ta sig an mordet på en ung man. Ledtrådarna leder henne till den excentriske forskaren Egon Guthlin som plågas av minnet efter ett misslyckat experiment med skrämmande konsekvenser. En psykologisk thriller om girighet och makt som förvandlas till ren ondska.

Simon och ekarna – Marianne Fredriksson

Följ med till ett Göteborg där livet präglas av det pågående kriget. Följ med halvjudiske Simon som är adopterad in i en arbetarfamilj på hans resa in i vuxenlivet.

Till allt som varit dött – Åke Edwardsson

Jonathan Wide dras in i en värld som han tidigare bara har mött på avstånd och han konfronteras med ett mörkt förflutet. Allt börjar med ett mord under den varmaste sommar Göteborg har upplevt.

5:e Moseboken – Christina Larsson

Två män utan några uppenbara gemensamma nämnare hittas misshandlade på Andra Långgatan, en av dem överlever men vägrar svara på polisens frågor. Ingrid Bergman och hennes team får i uppgift att reda ut vad som hänt, det resulterar i en berättelse om fanatism, dubbelspel och förföljelse.