Borderline_Offensive_–_Laughing_in_the_Face_of_Fear-43_list.jpg
Projektets konstnärer har tillsammans arbetat med integration som tema och humor som konstnärligt uttryck. Detta har resulterat i att fyra olika konstavtryck, där konstnärerna använder humor, lekfullhet och glädje, har valts ut för turné i Europa och nu är det alltså dags för Göteborg att få besök.

Laughing in the Face of Fear inkluderar verken:

Three Migrants in a Boat (To Say Nothing of the Smuggler) [2019], Petko Dourmana: Videoinstallation, performance och rollspel som parafraserar scener från komediklassikern Tre män i en båt, men nu med tre migranter som smugglas över en flod vid en gräns. Installationen går bara att se med hjälp av infraröd bildförstärkare, av samma typ som används av gränsbevakning.

Museum of Real History [2019], Ivana Šáteková, Zoukak Theatre Group och Abduljabbar Alsuhili: Utställning och föreläsningsperformance som presenterar rasisters och populisters absurda konspirationsteorier som om de vore trovärdiga. ”-En förolämpning av samhällets kollektiva intelligens” enligt konstnärerna.

Paper Puppet Poetry [2019], ŠKART collective: Yngre publik får skapa berättelser i denna kollektiva upplevelse och workshop, genom att tillverka pappersdockor och framföra sina egna historier om migration.

The Long Heavy Road [2019], Darinka Pop-Mitić och Nalan Yırtmaç: Humoristiska berättelser från migranter på flykt, med migranter och för migranter, men också delat med Europa. Historierna berättas genom kollektivt skapade low-fi fanzine och graffiti.

Hela programmet hittar du här.

Läs mer här:
Hemsida: borderlineoffensive.eu 
rodastenkonsthall.se
facebook.com/borderlineoffensiveeu