På den här sidan hittar du smakprov och inspiration kring vad du kan göra i Göteborg. Kontakta oss gärna för konkreta förslag!

Upptäck matstaden

I Göteborg finns stjärnkrogarna, de rebelliska uppstickarna, de trendiga barerna och en rullande armada av foodtrucks. Dessutom ger de kalla vattnen och stadens läge oss otroligt bra fisk och skaldjur.

Göteborgs kockar är kända för sin kreativitet och sex av stadens restauranger har en stjärna i Michelinguiden. Missa inte heller att göra ett besök i Feskakörka och på Stora Saluhallen.

 

Shopping i världsklass

Göteborg har en kompakt stadskärna och här kan du flanera mellan småbutiker, internationella kedjor och stora varuhus. Göteborg har en stark modescen och många lokala designers att upptäcka. Här finns allt för en lyckad shoppingrunda och det är aldrig långt till en kopp kaffe.

Läs mer om shopping i Göteborg och de olika stadsdelarna.

 

Konst och kultur

I Göteborg finns 25 museer, 40 konstgallerier och många framstående kulturinstitutioner. Se Konstmuseets unika samlingar av Nordisk konst, besök Hasselblad Center, GöteborgsOperan eller se Sveriges nationalorkester Göteborgssymfonikerna på Konserthuset. Möjligheterna är många!

Besök gärna vår evenemangskalender på goteborg.com.

 

Besök historiska platser

Göteborg grundades 1621 och det finns gott om spännande, historiska sevärdheter runt om i staden. Besök exempelvis Göteborgs äldsta byggnad Kronhuset, ta en båttur till Nya Älvsborgs Fästning eller gör en utflykt till Gunnebo Slott och Trädgårdar. Fler sevärdheter på goteborg.com.

 

Äventyr

Den som letar efter en adrenalinkick behöver bara gå över gatan från Svenska Mässan. Här ligger Liseberg - Skandinaviens största turistattraktion och hela stadens nöje. Granne till Liseberg ligger också Universeum Science Centre med regnskog och experimentverkstad i ett. Varför inte upptäcka Göteborg på ett annorlunda sett - exempelvis i en klassisk Volvo PV eller med en vintage-spårvagn?

 

Skärgård och äventyr på vatten

Skärgårdens idylliska lugn är aldrig långt borta. På mindre än en halvtimme kan du vara på en båt, på väg mot en bilfri ö med stora möjligheter till aktiviteter som hummersafari, kajakpaddling och liknande. Det finns även flera sightseeing-turer från centrum att välja på.

Kontakta Göteborg & Co Möten för skräddarsydda förslag.

Cykla i Göteborg

Med stadens hyrcyklar Styr & Ställ tar du dMountainbikingig bekvämt runt i Göteborg. Du kan plocka upp en cykel nästan var som helst och lämna den på valfri Styr & Ställ-station. Om du är sugen på att ge dig ut i naturen finns det gott om härliga platser för mountainbiking. Och de ligger på nära cykelavstånd.

Läs mer om mountainbiking och att cykla i Göteborg

Sightseeing med Segway

Att åka Segway är inte svårt och i Göteborg finns det flera olika uthyrare. Varför inte ta en guidad tur i Slottsskogen eller åka på sightseeing genom stan?

Läs mer om Segway och se en lista med arrangörer.

 

Parker och trädgårdar

Göteborg har gott om gröna lungor och välkända parker. Trädgårdsföreningen med det häftiga Palmhuset ligger mitt i stan och Göteborgs Botaniska Trädgård är internationellt erkänd som en av Europas främsta parker. Även Slottsskogen är en härlig plats för rekreation.

 

Spa och wellness

Vad kan vara mer välgörande än ett spa-besök efter en lång dag av möten? Om du letar efter en unik upplevelse kan vi rekommendera ett besök på den spektakulära bastun i Frihamnen, eller varför inte njuta av den klassiska miljön på Hagabadet. Läs mer om spa och wellness på goteborg.com