Vår

Våren är fantastisk i Göteborg. Dagarna blir längre, solen skiner över uteserveringarna i mysiga Haga och körsbärsträden blommar åter. Göteborg har många vackra parker. Botaniska trädgården hålls av många som en av de bästa i Europa, Trädgårdsföreningen med sitt palmhus är alltid värd ett besök, och varför inte ta en segway-tur genom Slottsskogen?

Favoritkvarter: Järntorget & Långgatorna

Under våren blomstrar så klart hela staden, men varför inte satsa på att utforska Järntorget och Långgatornas uteserveringar och Majornas fikautbud i väst?

Återkommande evenemang:

Februari: Gothenburg Horse Show, Båtmässan, Bröllopsfeber
April: Internationella VetenskapsfestivalenEn öl & whiskey-mässa, Göteborg Vin & Deli
Maj: Vitalis, Elfack (vartannat år), Göteborgsvarvet - Världens största halvmaraton

Sommar

Det är lätt att förälska sig i Göteborgs ljumma sommarkvällar och soliga dagar i skärgården. Räkkryssning, båturflykter, och kajakpaddling är bara några av de aktiviteter som finns tillgängliga på öarna.

I juni månad infaller den svenska midsommaren - varför inte bjuda in till en uråldrig svensk tradition?

Favoritkvarter: Avenyn

På paradgatan Avenyn finns gott om uteserveringar och under Gothenburg Culture Festival sprudlar gatan lite extra med underhållning och konserter vid Götaplatsen. Det är även den perfekta årstiden för skärgårdsäventyr.

Återkommande evenemang samt stora evenemang 2019

Juni: Världsungdomsspelen - Nordens största ungdomstävling i friidrott, West Pride – Göteborgs HBTQ-festival, Summerburst - musikfestival inriktad på elektronisk musik, Bob Dylan.
Juli: Gothia Cup - Världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Partille Cup - Världens största handbollsturnering för ungdomar, Metallica.
Augusti: European Choir Games - en av Europas största körfestivaler, Gothenburg Culture Festival 2019 - en av Nordens största kulturfestivaler, Way Out West – Internationellt hyllad musikfestival i Slottsskogen.

Höst

Hösten bjuder på ett fyrverkeri av vackra färger och nu trappas kulturutbudet upp med ännu mer utställningar, shower och konserter. Hösten inleds med den årliga Bokmässan och i samma veva går hummerpremiären av stapeln, alltid på den första måndagen efter 20 september. Ett perfekt tillfälle att besöka stans fisk-restauranger alltså!

Under valda delar av hösten håller nöjesparken öppet och firar Halloween på Liseberg.

Favoritkvarter: Innerstan

Innerstans kvarter med sina småbutiker och mysiga kaféer är det perfekta valet för härliga höstdagar. Här finns även gott om trevliga hotell i alla prisklasser som gör att du kan promenera från centralstationen direkt dit och sedan utforska staden till fots.

Återkommande evenemang och stora evenemang 2019

September: Bokmässan – Den litterära världens stjärnor samlas på Svenska Mässan, Hummerpremiär – Njut av världens bästa skaldjur i Göteborg, Köpa hus utomlands
Oktober: Kulturnatta – Hela stan kokar av konst, dans, musik och olika aktiviteter, Scanpack (vart tredje år, nästa 2021).
November: Höststaden med Halloween på Liseberg, Kunskap & FramtidKvalitetsmässan (vartannat år), Swedental (vartannat år), Scanautomatik (vartannat år).

Vinter

Från och med mitten av november och ända fram till årsskiftet råder det julstämning i Göteborg. Staden har profilerat sig starkt som julstad och överallt glittrar juleljus. Butikerna julskyltar och staden bubblar av aktiviteter och marknader. Lisebergs upplysta pariserhjul och torn syns över hela staden och inne på nöjesparken råder en fantastisk stämning - Liseberg ligger bara ett stenkast från centrum så varför inte lägga in ett besök i programmet?

Favoritkvarter: Evenemangsstråket

Under Jul på Liseberg är det perfekt att hålla sig kring evenemangsstråket vid Korsvägen. Det är då nära till den stora julmarknden och nöjena i parken, men även Universeums regnskog och Avenyns bar- och restaurangutbud.

Återkommande evenemang

December: Julstaden - staden fylls av aktiviteter och glittrande ljus.
Januari: MyDOG, Göteborg Film Festival.