Vem tar vem i Mozarts förväxlingskomedi?

I mitten av mars skulle Mozarts fartfyllda komedi haft sin premiär på Skövdescenen och åkt på en utsåld turné i regionen. Men samma dag som generalrepetitionen skulle äga rum ställdes alla GöteborgsOperans föreställningar in. Ensemblen bestämde sig för att filma uppsättningen i stället, med en hälsning från regissören Mattias Ermedahl:

Där och då gick luften gick ur oss. Men vi bestämde oss för att göra det bästa av situationen. Det här blir vår gåva till publiken. Ett filmat genrep av föreställningen som inte kunde ges denna vår. Trots att jag har regisserat för scen – inte för kamera – hoppas jag att vi kan ge er en fin alternativ upplevelse via skärm när inga liveföreställningar kan genomföras.”

Così fan tutte är en berättelse om att fånga dagen, förverkliga sig själv och följa sitt hjärta. Två unga systrar luras att vara otrogna mot sina pojkvänner i en cynisk vadslagning. Den farliga leken leder till desperation och sorg – men också till åtrå och kärlek. Vem vinner vadet? Och vem vinner kärleken? Människan faller för sina svagheter – så gör vi alla – men Mozart står på den rena kärlekens sida. Är känslans seger över förnuftet kanske i själva verket det förnuftiga?

Così_fan_tutte_-Digital_sändning_från_GöteborgsOperan-43_list.jpg

Läs mer om Così fan tutte här.

Information

Här kan du läsa mer.