Den 29 oktober infördes lokala allmänna råd för Västra Götalandsregionen och allmänheten uppmanas att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Här kan du läsa mer om myndigheternas rekommendationer och restriktioner.

Ta dig hit och ta dig runt

Krisinformation.se har samlad information om vad som gäller för resande till Sverige och resande inom Sverige.

Om du kommer med flyg, tåg, färja eller buss – kontrollera med transportören vilka regler som gäller för resan.

På Göteborg-Landvetter flygplats gäller särskilda regler för resande.

Flygbussarna till Göteborgs centrum har infört en rad åtgärder för säkra resor. Det gäller även de större taxibolagen.

Göteborgs centrum är kompakt och mycket finns inom promenadavstånd. Kollektivtrafiken fungerar som vanligt men försök att inte resa under rusningstid för att undvika trängsel.

Boende och restauranger

Hotellen i Göteborg har vidtagit åtgärder för att minska smittorisken för sina gäster. Det gäller bland annat in- och utcheckning, frukostmatsal och städning. Branschorganisationen Visitas kampanj Safe to visit har rekommendationer för trygga vistelser på såväl boenden som restauranger och anläggningar.

Evenemang

Sverige tillåter allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på högst 8 personer. Aktuella evenemang som följer myndigheternas restriktioner hittar du i vår Evenemangskalender.

Senast uppdaterad den 23 november 2020 09:17