Värm upp på Bar Robusta

Bar Robusta, en liten italiensk restaurang och bara ett stenkast från Slottsskogen, är den perfekta platsen att dra igång dina festivaldagar på. Deras Aperol Spritz-fester är en nästan lika stark tradition som själva festivalen, och en skön oas när du behöver en paus från folkhaven och de stora scenerna.

Barrobusta-43-1.jpg

Missa inte huvudrollsinnehavaren

Kendrick Lamar är antagligen anledningen till att många köpt en Way Out West-biljett i år. Med “King” Kendricks sju Grammys och soundtracket till Marvel-succén Black Panther i bagaget, är det inte svårt att lista ut varför. Hiphopstjärnans senaste Sverigespelning sålde slut på tre minuter, så om du missade honom då – här är en chans till!

artist-slider-wow-kendrick-lamar.jpg

Upptäck några nya stjärnskott

Nästan oavsett vilken musikgenre du föredrar, har festivalens line-up någonting för dig. Kolla till exempel in svenska rapparna Ozzy och Fricky, brittiska popstjärnan Raye, spanska dancehalldrottningen Bad Gyal och norska electropop-trion Sassy 009.

new-festival-picture-2018-preview.jpeg

Ät en “Smålandsrulle”

Den här fantastiska festivalklassikern, med nybakat tunnbröd, kikärtspuré, groddar, riven ost och lök, har en given plats i Way Out Wests vegetariska profil. Dessutom är den lätt att äta utan att förstöra din festivaloutfit!

Slappna av med en film

Sedan 2011 har festivalen även ett filmprogram, och i år vill du inte missa den hyllade dokumentären Matangi / Maya / M.I.A. som berättar om artistens resa från flykting till superstjärna. Wild Dogs visar hur det är att vara kvinna eller transperson i en musikbransch som fortfarande domineras av män, och Cannes-vinnaren Gräns har Sverigepremiär under festivalens sista dag.

mia-wow2018.jpg

Dansa loss i Dungen

Området Dungen är som en egen festival mitt i festivalen. Sväng höger efter entrén, kliv in i den drömska atmosfären bland träden och dansa till musik av houselegenden Moodymann, framtidsnamnet Yaeji, deep house-gurun Baba Stiltz och många fler.

artist-slider-wow-yaeji-43jpg.jpg

Hitta inspiration på Höjden

Experter, journalister och artister samlas på WOW Talks för att diskutera allt från ordens makt till falska nyheter och behovet av insyn i statens agerande. Bland talarna finns visselblåsaren Chelsea E. Manning, författaren Jonas Hassen Khemiri, hiphop-artisten Ozzy, journalisten Greta Thurfjell och podcasten Raseriet som gör en livesändning på plats. Slå dig ner och bli inspirerad!

raseriet-wow2018.jpg

Spara lite energi till efterfesten

Lägg upp en plan i förväg, eller följ med strömmen, hur du väljer att göra är upp till dig! Men när sista tonerna klingar ut i Slottsskogen finns det fortfarande en hel del kvar att uppleva – på Stay Out West och längre än så. Förvänta dig långa köer på klubbarna i stan och håll koll i festivalappen om du inte vill missa din favoritartist. Bananpiren, på Hisingssidan, har dock plats för alla. Sugen på efterfest? Fråga runt, det är inte bara Luger som ordnar grejer denna helg.

sow-43.jpg

Upptäck resten av Göteborg

Har du semester? Bra, då föreslår vi att du kommer lite tidigt till festivalen. Göteborg har nämligen mycket mer än Slottsskogen att uppleva – kolla in våra bästa tips här.