Förutom obegränsad lek i utställningen under en hel dag ingår också en klurig runda, som består av gömmor med bilder, där barnen skall lösa bildrebusar. Ifylld rebus ger en belöning i slottsbutiken!

Välj antingen den längre rundan som bjuder in både barn och föräldrar att upptäcka Tjolöholms vackra naturområden och den idylliska allmogebyn. Under sommaren är museistugan Hemtrefnaden öppen. Här kan barnen lära sig mer om hur livet var förr på Tjolöholm – på den tiden när Emil bodde i Katthult! Titta gärna in i huset och njut av den frodiga köksträdgården. I Hemtrefnadens trädgård finns en visningsbikupa där barnen kan se hur honung blir till. Har man tur kan man även träffa på katten Sigge som gärna vill bli klappad. Det finns också en kortare runda som passar bra för små barn och ruskväder.

Under sommarsäsongen serveras en härlig pannkaksbuffé i Kafé Manegen, som uppskattas av både stora och små magar. I den luftiga byggnaden, en gång godsets ridhus, äter du inom- eller utomhus med utsikt över slottet och parken.

Information

Här kan du läsa mer.