Utställningar för stora och små

I Göteborg finns många spännande muséer - flera där du kan spendera en hel dag. För den yngre publiken är ofta Universeum en favorit men även Konstmuseet och Göteborgs Stadsmuseum har utställningar som passar både stora och små.

Shopping

En annan favoritsysselsättning när det regnar brukar vara shopping och i Göteborg finns flera stora shoppingcenter under tak. Nordstan, NK, Arkaden och Kompassen ligger alla på bekvämt avstånd från varandra mitt i stan.

Ta en fika

Mellan museibesök och shopping är det ofta skönt att sätta sig en stund. Kafékulturen är vitt spridd över Göteborg så det är lätt att hitta ett hål i väggen som till exempel Bar Centro eller mer klassiska fik som Café Kringlan och Café Husaren i Haga. Även Saluhallen är ett bra tips när det regnar. Passa på och slå dig ner för en lunch på någon av restaurangerna eller bara njut av atmosfären.

Upplevelser och avkoppling

När det regnar på tvären är det skönt att ladda batterierna inomhus. Kanske med ett spabesök, på till exempel Hagabadet Drottningtorget, där träning, spa och bad ger avkoppling och harmoni. Vill du hellre använda din regndag till att utforska nya världar är VR World Göteborg en spännande aktivitet: medryckande spel och hisnande upplevelser med hjälp av virtual reality.

Världens bästa stad när det regnar – Rain Gothenburg

Det regnar i snitt var tredje dag i Göteborg. Och med klimatförändringen kommer de svåra skyfallen att öka. Därför satsar Göteborg på att bli en internationell förebild som regnstad. Både i att bygga en hållbar stad som tar hand om stora regnmängder och att ta tillvara regnets möjlighet till att ge unika upplevelser, så som regnlekplatsen i Renströmsparken. Rain Gothenburg är en av jubileumssatsningarna inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021.