Hoppa till innehåll

Dans

12 songs +

Ane Brun live på scen med GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester.

Världspremiär! I det nya verket 12 songs medverkar artisten Ane Brun live på scen tillsammans med GöteborgsOperans Danskompani, GöteborgsOperans Orkester och gästande musiker.

Finländaren Kenneth Kvarnström är en av Nordens mest betydelsefulla koreografer. Efter flera år som danschef vid kulturinstitutioner som Dansens Hus och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm arbetar han nu åter som koreograf. Den israeliska koreografen Sharon Eyals skapelser är hänförande dans med stark attityd. Hennes distinkta stil har en hypnotisk, pulserande kraft som snabbt känns igen.

Observera! 12 songs ges i en helkväll tillsammans med hyllade SAABA av Sharon Eyal på veckodagar
och som ensamt verk lördagar och söndagar.

12 songs

Dansverk av Kenneth Kvarnström

”En av vår tids mest känsliga, lyhörda, mångfacetterade, upplysande, aldrig ospännande röster” /Sonic Magazine

”Hennes uttryck är fullständigt unikt” /Nöjesguiden

”Det är omöjligt att värja sig mot Ane Bruns ljuva stämma, hela kroppen fylls av värme” /GAFFA

”A stellar songwriter” /The Arts Desk, UK

Med 12 songs presenterar koreografen Kenneth Kvarnström Ane Bruns musik på ett nytt sätt. I nära samarbete med artisten, GöteborgsOperans DanskompaniGöteborgsOperans Orkester och gästande musiker skapar han ett nytt scenkonstverk för vår stora scen. Ett ymnigt ornament som böljar mellan allvar och tokigheter, danskaskader och poesi, allmänmänsklig längtan och nyfiken glädje.

Den norska, Stockholmsbaserade sångerskan Ane Brun har en stor publik i Norden och världen. Mångfaldigt prisbelönt har hon på senare år gjort flera bejublade scenframträdanden med symfoniorkestrar och framträtt på utsålda arenor och i Nobelprissammanhang.

För kostymerna står mode- och kostymdesignern Astrid Olsson, vars scenkreationer är en upplevelse i sig. Kostymerna följer de tolv sångerna och utvecklas från minimalistiska till extravaganta.

SAABA

Dansverk av Sharon Eyal

Hypnotiskt säkra dansare i Eyals kraftprov.” (SvD)
”Ren och briljant dans” (GP)
Pur glädje.” (Borås Tidning)

Den israeliska koreografen Sharon Eyals skapelser är hänförande dans med stark attityd. Hennes distinkta stil har en hypnotisk, pulserande kraft som snabbt känns igen. I sitt nya dansverk för GöteborgsOperans Danskompani, SAABA, samarbetar Sharon Eyal med Diors chefsdesigner Maria Grazia Chiuri, som står för kostymerna. De två har arbetat tillsammans flera gånger tidigare, framförallt i samband med Diors säsongsvisa modekollektioner. Nu slår Maria Grazia Chiuri följe med Sharon Eyal och hennes team till Göteborg.

SAABA är deras tredje samarbete efter framgångarna med Untitled black (2012) och Autodance (2018) och bokades för gästspel på internationella scener redan före världspremiären. Nu får hemmapubliken en ny chans att uppleva succén.

Twelve Songs Foto: Lennart Sjöberg