Hoppa till innehåll

Konsert

Among Lynx med support

Among Lynx är kaxigt tvärsäkra i sitt råa, tunga och smutsiga sound.

Med en bakgrund i amerikanskt influerad bluesrock har de utmanat gränsen mellan modernt och vintage sedan starten 2014. Främst har de gjort sig ett namn genom sina livekonserter. Oavsett om det varit för en rockälskande publik eller på roots-scenen, har Among Lynx fått en genreöverskridande fanskara genom åren.

Tredje fullängdsalbumet Once in a Blue Moon är deras mest dynamiska och mogna hittills, som adderar en känsla av totalt fokus i bandets ljudbild. Med melodier som klistrar sig fast på hjärnan råder det inga tvivel om att Among Lynx kan väva in modern pop i sin svängiga och säregna variant av rootrock, även om det finns en nyfunnen tyngd och allvar bakom låtarna.

Bandet har sedan förra albumet ändrat laguppställningen något. Den nya leadgitarristen Filip Karlström delar rollen med avgående gitarristen Moa Brandt på kommande platta, Elin Tannerdal har tagit över basen och sångerskan Eva-Mi Ringqvist har axlat rollen som andragitarrist. Munspelaren Elin Öbergs stämma hörs även som lead på ett par av låtarna. De största signumen för bandet finns dock intakta, smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi, samt kraftfull sång i soultappning.

  • Åldersgräns: 18 år
  • Ingång: Karl Johansgatan 16
  • Meny och bar finns på plats

Köp förköp eller på Pusterviksbiljetter/Järntorget.