Hoppa till innehåll

Konsert

Andreas Lundstedt

När man ska fylla 50 kan tankarna svindla, vad ska hinnas med, innan allt är försent. Andreas Lundstedt har bestämt sig – En hyllningsshow till George Michael, med låtarna som betytt mest.

FREEDOM – The music of George Michael.

FREEDOM är Andreas Lundstedt hyllningskonsert till George Michaels oförglömliga hits och samtidigt ett personligt steg för honom själv. Det är en relation som har varat i över tre decennier och nu är Lundstedt äntligen redo att ta sig an den ikoniska musiken. George Michael var en av popens stora på 1980- och 90-talen. Först som tonårs-idol med Whams Wake me up before you Go-Go. Sedan tog pop-karriären nytt kliv med plattan Faith 1987.

– Första gången jag lärde mig att älska George Michael var jag i 15-årsåldern och hälsade på min mamma Ulla i Paris. Jag gick in i en skivaffär och Faith spelades ur högtalarna. Jag köpte kassettbandet och satte det i min walkman. Jag var fast! Det var kärlek vid första “öronkastet”, säger Andreas Lundstedt.

George Michael skrev både känsliga ballader som Careless Whisper och Father Figure, samtidigt som han producerade danslåtar som Freedom 90 och I want your sex.

Vem passar bättre att tolka George Michaels mästerverk och underfundiga texter än Sveriges discokung Andreas Lundstedt? Han har inspirerats sceniskt av George Michael under hela sin karriär och kommer nu med en konsert full av energi och glädje som varvas med tillbakalutad njutning till några av världens mest välkomponerade hits. Missa inte när Andreas Lundstedt ger nytt liv till George Michaels magiska låtskatt – det blir en musikalisk explosion av glädje, kärlek och energi!