Hoppa till innehåll

Musik, Teater, Humor

Apocalipsync

Med miljoner visningar på Youtube och över 500.000 prenumeranter tar Luciano Rosso med dig till Apocalipsync. I hans magiska värld är han den enda som vet vad som väntar.

Luciano Rosso

Ur pandemins karantän föddes Apocalipsync, en audiovisuell föreställning som nu ombearbetats till en scenkonstföreställning. Det är fysisk teater, mim och läppsynk. Det är rörande och humoristiskt. Nervkittlande och magiskt.

Föreställningen är uppbyggd på tio scener som avlöser varandra utan avbrott. En lek, en fysisk teaterföreställning och en fest. Luciano tar helt över det intima scenrummet med sitt expressiva spelsätt.

Apocalipsync tar dig till en intim och sårbar plats, där egendomliga och fräcka karaktärer vägleder in i en värld drabbad av kris, som dagligen blir mer och mer påverkad av teknik och sociala medier i en ständigt uppkopplad värld. Genom skådespel och kropp, mänsklighet och andlighet utforskar han skiljelinjen mellan karaktärerna han skapat och sitt eget psyke.

Tillsammans med Alfonso Barón har Luciano Rosso turnerat världen runt med föreställningen Un Poyo Rojo, som också har spelats här på Stora Teatern 2019 och 2020.