Hoppa till innehåll

Konsert

Barnet – Ett poetiskt körverk

Olivia Bergdahl, spoken word, möter musikern Kristina Issa och sångensemblen Iris.

Barnet – ett poetiskt körverk bygger på den augustprisnominerade sonettkransen Barnet av Olivia Bergdahl och nyskriven musik av Kristina Issa.

Här möts en av spoken word-Sveriges mest erfarna och hyllade stjärnor med den enastående musikern Kristina Issa och sångensemblen Iris i en innerlig och samtidsnära föreställning där poesiuppläsning och körsång tillsammans bildar en mosaik av bilder, minnen och samtidens ödesfrågor.

Olivia Bergdahl (f. 1989) vann SM i Poetry Slam 2007. I närmare två decennier har hon turnerat Sverige och världen runt, hållit i oräkneliga workshops och stått på oräkneliga scener. Hon ansvarar nu för en egen poesiscen på Folkteatern i Göteborg.

Kristina Issa (f. 1993) släppte sitt första musikalbum 2014 och hennes intensiva popmusik har tagit henne på både Sverige- och Europaturnéer och gång på gång fått publiken att både dansa och gråta. Hon är för närvarande anställd på Backateatern.

Sångensemblen Iris består av närmare 20 sångerskor. Den bildades 2002 och leds av körledare Carin Åkesson. Kören blandar traditionella sånger och körsammanhang med nya uttryck och kreativt arbete. Det har resulterat i flera egenskrivna mycket uppskattade föreställningar som turnerat runt om i Västsverige.