Hoppa till innehåll

Familjeföreställning

Barnmattan

Familjeföreställning – från små barn till stora vuxna

Familjeföreställning på Musikens Hus. Vi har under snart 40 år haft söndagar vikta för familjekul, ta med barn och mormor och alla som vill. Föreställningar ofta från 4 år och uppåt. Boka biljett – de är populära.
Varmt välkomna!

26 FEB: Tack sa planeten – Longkalsong

Med nya roliga låtar om vår ömtåliga planet, blir det sång, rörelser, skratt och allvarliga funderingar kring något vi alla har gemensamt, nämligen jorden vi bor på. Det bjuds på insikter om insekter, snabbsång, blåbärssaft, jordens bästa badboll och en hel del vatten!

– Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, sa någon.

– Det låter bra, sa Planeten!

LongKalsong består av Marcus Barck Sigvardsson och Tomas Edelgård. Sedan 2003 har de turnerat över hela Sverige, Norge och USA. Med sina fem skivor, en DVD och tusentals spelningar i bagaget bjuder de på underfundiga och trallvänliga låtar som tilltalar både barn och vuxna.

5 MAR: Jag vet inte vem jag är och jag älskar det – Man Must Sing

Vem är du när du vaknar? Är du samma person som gick och lade dig kvällen innan? Har du någon gång vaknat upp, klockan ringer och frukosten står på bordet, allt är som vanligt men du har glömt bort vad du heter? Känns det ibland som att du heter Belinda när du egentligen heter Edvin? Känner du dig plötsligt som en tjej när du är en kille? Hur reagerar din familj på dessa nyheter, hur tar dom dessa, nattens förvandlingar? Jag vet inte vem jag är och jag älskar det handlar om en flytande identitet och en förhandlingsbar identifikation, en queer opera för barn, en berättelse om hur trött man är på att ses som en typ när man innerst inne är en helt annan. Hur en vanlig morgon kan bli den ovanligaste morgonen någonsin. Vad nu ”ovanlig” är.

19 MAR: Familia – Stråf och barnkör

Barnkörerna Lilla och Stora A sjunger tillsammans med Stråf Vocal Strings.
Sånger om vår vackra jord och hur den ska finnas kvar för alla människor, djur och allt som växer. En konsert som vill ge hopp och mod in i framtiden!

2 APR: Du och jag på en resa – Avin & Maryam

Sköldpaddan har länge haft en dröm om att upptäcka världen och lära känna nya kompisar och språk. Hon har länge sparat pengar i sin lilla spargris, och en dag är dags att ge sig ut i den stora vida världen… En flerspråkig interaktiv föreställning som för oss människor samman via ett utforskande av färger, former, musik och uttryck från hela världen! Publiken får bekanta sig med instrument från olika länder, såsom saz ,dahol, Riqq och tanbour och testa olika språk som arabiska, kurdiska, somaliska och självklart svenska. Med våra sinnen gör vi tillsammans en resa till olika kulturer och lär oss förstå varandras olikheter och likheter.

23 APR: Intermezzo – clownkonstNU

Två clowner med rullväskor, klädda i arbetsoveraller dyker upp. Här skall det städas, sopas och fejas! Jonassen är ivrig efter att sätta i gång men Loppa är redan ganska trött… Dammvippan flyger, saker försvinner, känslorna svallar. Med musik, jonglering, plötslig trolleri och hjälp från barnen blir städningen en Cirkus som här och nu skapas tillsammans med publiken. clownkonstNU består av Maja Ringstad och Kristin Rode. De har spelat teater för barn och vuxna i många år. Genom sitt arbete som sjukhusclowner vid Clownkliniken har de lång erfarenhet av att skapa kontakt så att alla känner sig sedda och delaktiga oavsett ålder, språk, kultur och omständigheter.

7 MAJ: Jazzkattsväng på nya upptåg – Swing Tarturo

Här var det gammeljazz som för 100 år sen. Basfiol, gitarr, stämsång och tromboner och är det inte steppskor den där långa farbrorn har på sig? Ibland blir det dock inte riktigt som musikanterna tänkt sig. En flygande haj, en blåbärspaj och Reggaemoffas hund på besök en stund. Eller den underbara pannkaksfesten som mest blev brandkårssläck. Men Swing Tarturo fortsätter ändå och hoppas att ni också är på. Tillsammans känns det trevligare att gå och stackars kocken är sedan länge förlåten så… Låt oss fira det med en gemensam Elvispdans med snurr på vrist och twistande balans!

  • Ingång: Djurgårdsgatan 13
  • Stora scen
  • Biljetter finns att köpa i dörren från klockan 12.15 vid entrén (om ej utsålt)

Arrangemang sker med stöd av Musikcentrum Väst, Göteborg stad och Statens kulturråd