Hoppa till innehåll

Konsert

Belle & Sebastian

Det skottska bandet Belle & Sebastian kommer till Trädgår’n 21 april!

Efter att spenderat stora delar av sitt sena 80-tal och tidiga 90-tal inomhus med kroniskt utmattningssyndrom var Stuart Murdoch till sist redo att ge världen sin musik. Tillsammans med ett par vänner från universitet bestämde han sig för att spela in debuten ’Tigermilk’ (1996). Gruppen döpte sig till Belle & Sebastian och resten är, som det heter, historia. Det skotska bandet kom att bli ett av historiens bästa, längsta och mest älskade indiepopakter. Med sin kärlek till 60-talets kammarpop, Northern soul, Orange Juice och The Smiths har Belle & Sebastian fortsatt att leverera den mest intima, sköra och väna musik och förblir för evigt ett alternativ till det skränigt bredbenta.

Efter debuten följde klassiker som ’If You’re Feeling Sinister’ (1996) och ’The Boy With the Arab Strap’ (1998) men till skillnad från många andra kollegor så stannade inte karriären av.
Belle & Sebastian har fortsatt vara trogen sin kärlek till hantverket, sina indieideal och sin övertygelse att de stora känslorna inte behöver finnas i de stora gesterna. Det har hittills blivit över 10 studioalbum totalt varav det senaste är ’Days of the Bagnold Summer’ (2019).

Missa inte när dessa legendarer kommer till Trädgår’n i Göteborg 21 april 2022!