Hoppa till innehåll

Litteraturmässa

Bokmässan 2024

Bokmässan är Nordens största mötesplats för det skrivna ordet.

Bokmässan 40 år

Bokmässan 2024 blir den 40:e i ordningen på Svenska Mässan i Göteborg och kommer att genomsyras av ett 40-årsfirande. Årets program släpps 28 maj, läs mer på Bokmässans hemsida.

Årets teman

Sápmi

Sápmi-temat på Bokmässan 2024 kommer att utforska samisk kultur från Alta-hällristningarnas tid till nutid, särskilt mångfalden inom samisk litteratur, inklusive muntlig och skriftlig tradition. Tema Sápmi presenteras i samarbete med kulturinstitutionen Tjállegoahte, som är 2024 års hedersgäst, och de samiska författarföreningarna Bágo och Sámi Girječálliid Searvi.

Rymden

Med temat Rymden uppmanar Bokmässan till stora samtal, om såväl teknik och fantasi som om vår livsforms historia och framtid. Bokmässans partner i temat är Rymdstyrelsen.

Om Bokmässan

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang. Den startade 1985 och hade då 5 000 besökare. Sedan dess har den vuxit betydligt och mottar nu årligen runt 80 000 besök under fyra dagar i september. Mässan är ett spännande evenemang för såväl en branschpublik som för allmänheten. Läs mer på Bokmässans hemsida.

Foto: Natalie Greppi