Hoppa till innehåll

Litteraturmässa

Bokmässan 2023

Bokmässan är Nordens största mötesplats för det skrivna ordet.

Bokmässan 2023 blir den 39:e i ordningen på Svenska Mässan i Göteborg. Inför 2023 trappar Bokmässan upp sin satsning på kompetensutveckling och särskilda program för de pedagogiska yrkena , bland annat med lanseringen av en ny, specialinriktad förskolescen. För mer information se här. I år är Bokmässan är en del av Göteborgs Kulturkalas, läs mer här.

Se hela programmet här.

Årets teman

Judisk kultur

Temat Judisk kultur på Bokmässan 2023 presenterar judisk kultur från Bibeln till idag. I flera seminarier belyses olika aspekter av judisk historia, litteratur och filosofi. Betoningen ligger på de universella aspekterna av den mångfacetterade judiska kulturen så som den kommit till uttryck i litteratur, film, musik och samhällsliv i modern tid.

Tema Staden

Den har varit ett centralt litterärt motiv sedan romanens genombrott. Med temat Staden

vill vi skapa samtal om den urbana miljön – inte bara som litterär skådeplats, utan också som fristad, som livsmiljö och som arkitektoniskt projekt.

Tema Ljud

I tema Ljud låter vi ljudboksförfattarna, poddarna och inläsarna möta sin publik på Bokmässan.

Bokmässan by Night

Efter den succéartade premiären förra året återkommer Bokmässans nattklubbskoncept den 29 september. Det blir livepoddar, livekritik dansgolv, gött häng, dj-maraton, tryckare och fler biljetter. Läs mer här.

Om Bokmässan

Bokmässan är Nordens största kulturevenemang. Den startade 1985 och hade då 5 000 besökare. Sedan dess har den vuxit betydligt och mottar nu årligen runt 80 000 besök under fyra dagar i september. Mässan är ett spännande evenemang för såväl en branschpublik som för allmänheten. Läs mer här.

Foto: Natalie Greppi

Foto: Emma Grann

Foto: Niklas Maupoix